Video -šum v obraze
Moderátor: Moderátoři
Video -šum v obraze
Mám video Panasonic NV-HD600 HiFi Orginál Made in Japan (to sa už dnes len tak nevidí) !!!
Všetko funguje dobre akurát sa zhoršila kvalita obrazu. V obraze je šum a pri prehrávani v SP a v režime LP sa to už nedá ani pozerať a dokonca ani počúvať. Samozrejme som sa video pokúšal prečistiť rôznimi prípravkami od 98% liehu až po orginál prípravok na videá ale bez zlepšenia. Poradte niekto čo s tým.
Za všetky odpovede Ďakujem !
Crifodo píše:jestli jsou rotační hlavy za hranicí své životnosti, už s tím nic nenaděláš. Zkus nahrávku pustit na jiném videu a porovnat jestli je problém při zápisu, reprodukci nebo obojím.
Presne toho som sa obával ! No nič oskúšam a dám vedieť ! Dali by sa tie hlavy dnes ešte zohnať ? Predsalen to video slúži už roky keď dobre počítam 11rokov a beží skoro každý deň !!!
Tie hlavy skúsim nájsť na inete možno ich aj zaobstarám a vymením ale dosť vážne zvažujem kúpu DVD rekordéru s HDD ceny klesajú kvalita síce takisto ....... Čo by ste mi v dnešnej dobe odporučily ? Ono to asi bude aj tak jedno aká značka po 2 rokoch to tak či tak scípne ! Zasa na druhú stranu ak vymením v tom videu tie hlavy tak mi nikto nezaručí že o mesiac neodíde niečo iné a tie VHSky tiež niečo stoja...
Pravděpodobně bys po nějakém úsilí našel bazar nebo inzerát s použitým kvalitním videem za cenu možná podobnou jako tvůj nový náhradní díl.
To že jsme se dali vmanipulovat do situace že výrobek vydrží dva roky a pak se celý vyhazuje je jiný problém.
Jak jsi psal že nejde ani zvuk, to myslíš i zvuk z podélné mono stopy? audio hlava je taky v hajzlu? to se mi nezdá.
Kondik: Tvoje riešenie s TV kartou je síce dobré ale nie pre mna. Ja to video používam ako záznamník TV programov keď niesom doma alebo keď naraz bežia 2 zaujímavé programy. A mať celý deň zapnuté PC by bolo poriadne drahé.
Občas se mi dostane pod ruku video, které vyžaduje jen malou opravu (zdroj nebo tlačítka apod.) a o které už majitel ani moc nestojí. Myslím že taková situace bude víceméně všude. Ať o tom pohovoří Hill.
Prichádza Vilko za kamošmi do krčmy strašne doškrabaný:
- Prečo si taký doškrabaný?
- Spadol som na bicykli.
- Ale aj na chrbte?
- Vravím, že som spadol som na bicykli.
- Ale aj na nohách?
- Spadol som na bicykli.
- Ale aj na tvári?
- Do riti, je to moja mačka a budem ju trtkať kedy chcem.
Že zvuk může vypnout televize, když není trvale zasynchronizovaný obraz? Jak která, samozřejmě. Ale šum v obraze se na nestabilní synchronizaci určitě podepíše.
Když už nepomůže vyčištění hlav, je čas buben vyměnit. U KTS AME v Hradci Králové (www.ame.cz) je k mání pod objednacím číslem 3220689, název VH58 Videohlava Panasonic 6H, skladové číslo 420M058300 za necelých 14 stovek včetně DPH. Nebo si tam opiš číslo VXP1... a zkus hlavu dohledat u některé místní firmy, třeba bude i levnější.
Po tolika letech provozu neuškodí se s nimi domluvit a objednat si i přítlačnou kladku VP2445 a čisticí raménko VP2460 (je to mechanika PAN-506).
A po výměně by zase měl být pár let pokoj.
meno píše:Čo ja viem 1400Kč je celkom dosť a ešte k tomu *1,3Sk + pošta ....![]()
Proč si chceš za každou cenu komplikovat život?
http://elektro.bazos.sk/dvd/