Video -šum v obraze

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
meno

Video -šum v obraze

#1 Příspěvek od meno »

Zdravím !

Mám video Panasonic NV-HD600 HiFi Orginál Made in Japan (to sa už dnes len tak nevidí) !!!

Všetko funguje dobre akurát sa zhoršila kvalita obrazu. V obraze je šum a pri prehrávani v SP a v režime LP sa to už nedá ani pozerať a dokonca ani počúvať. Samozrejme som sa video pokúšal prečistiť rôznimi prípravkami od 98% liehu až po orginál prípravok na videá ale bez zlepšenia. Poradte niekto čo s tým.

Za všetky odpovede Ďakujem !
:D :D :D
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

jestli jsou rotační hlavy za hranicí své životnosti, už s tím nic nenaděláš. Zkus nahrávku pustit na jiném videu a porovnat jestli je problém při zápisu, reprodukci nebo obojím.
meno

#3 Příspěvek od meno »

Crifodo píše:jestli jsou rotační hlavy za hranicí své životnosti, už s tím nic nenaděláš. Zkus nahrávku pustit na jiném videu a porovnat jestli je problém při zápisu, reprodukci nebo obojím.

Presne toho som sa obával ! No nič oskúšam a dám vedieť ! Dali by sa tie hlavy dnes ešte zohnať ? Predsalen to video slúži už roky keď dobre počítam 11rokov a beží skoro každý deň !!!
meno

#5 Příspěvek od meno »

No zle nahráva i prehráva. Tých 11 rokov totiž pracovalo ako záznamník TV programov. Pracovalo to takmer denne min 2hod. Najlepšie z toho je že veľká časť s toho čo sa nahralo sa nikdy nestihlo pozrieť a tak sa to po dlhšom čase buď premazalo alebo založilo s tým že sa to niekedy pozrie a tak z pôvodných 2 video pások ich už mám okolo 50 ale to už je na inú debatu ...

Tie hlavy skúsim nájsť na inete možno ich aj zaobstarám a vymením ale dosť vážne zvažujem kúpu DVD rekordéru s HDD ceny klesajú kvalita síce takisto ....... Čo by ste mi v dnešnej dobe odporučily ? Ono to asi bude aj tak jedno aká značka po 2 rokoch to tak či tak scípne ! Zasa na druhú stranu ak vymením v tom videu tie hlavy tak mi nikto nezaručí že o mesiac neodíde niečo iné a tie VHSky tiež niečo stoja...
Crifodo

#7 Příspěvek od Crifodo »

Nechci tě podceňovat, ale při výměně bubnu s hlavama nejde jen o to je vyměnit, ale taky nastavit fyzicky i elektricky a to není zas úplná sranda.
Pravděpodobně bys po nějakém úsilí našel bazar nebo inzerát s použitým kvalitním videem za cenu možná podobnou jako tvůj nový náhradní díl.

To že jsme se dali vmanipulovat do situace že výrobek vydrží dva roky a pak se celý vyhazuje je jiný problém.

Jak jsi psal že nejde ani zvuk, to myslíš i zvuk z podélné mono stopy? audio hlava je taky v hajzlu? to se mi nezdá.
meno

#9 Příspěvek od meno »

S tým zvukom som to už trochu prehnal. Na LP je síce trochu horší ale nieje to tak zlé. Hlavný problém je obraz. Z bazáru zasa video kupovať nechcem tam mi nikto nezaručí že to video za mesiac neodíde. Pri novom DVD s HDD mám aspoň tie 2 roky záruku ! No nič ešte poriadne popremýšľam !

Kondik: Tvoje riešenie s TV kartou je síce dobré ale nie pre mna. Ja to video používam ako záznamník TV programov keď niesom doma alebo keď naraz bežia 2 zaujímavé programy. A mať celý deň zapnuté PC by bolo poriadne drahé.
Crifodo

#10 Příspěvek od Crifodo »

u nás sa vraví zajíc v pytli, lebo mačku by do vreca nikto nevopchal! a ak by ju aj vopchal, bol by doškrabaný ako... ako......... :lol:

Občas se mi dostane pod ruku video, které vyžaduje jen malou opravu (zdroj nebo tlačítka apod.) a o které už majitel ani moc nestojí. Myslím že taková situace bude víceméně všude. Ať o tom pohovoří Hill.
Prichádza Vilko za kamošmi do krčmy strašne doškrabaný:
- Prečo si taký doškrabaný?
- Spadol som na bicykli.
- Ale aj na chrbte?
- Vravím, že som spadol som na bicykli.
- Ale aj na nohách?
- Spadol som na bicykli.
- Ale aj na tvári?
- Do riti, je to moja mačka a budem ju trtkať kedy chcem.
Hill
Administrátor

#11 Příspěvek od Hill »

Co k tomu mám dodat?
Že zvuk může vypnout televize, když není trvale zasynchronizovaný obraz? Jak která, samozřejmě. Ale šum v obraze se na nestabilní synchronizaci určitě podepíše.
Když už nepomůže vyčištění hlav, je čas buben vyměnit. U KTS AME v Hradci Králové (www.ame.cz) je k mání pod objednacím číslem 3220689, název VH58 Videohlava Panasonic 6H, skladové číslo 420M058300 za necelých 14 stovek včetně DPH. Nebo si tam opiš číslo VXP1... a zkus hlavu dohledat u některé místní firmy, třeba bude i levnější.
Po tolika letech provozu neuškodí se s nimi domluvit a objednat si i přítlačnou kladku VP2445 a čisticí raménko VP2460 (je to mechanika PAN-506).
A po výměně by zase měl být pár let pokoj.
meno

#12 Příspěvek od meno »

Čo ja viem 1400Kč je celkom dosť a ešte k tomu *1,3Sk + pošta .... :?
Ako som už písal čistil som to všetkým možným a nepomohlo to.
Predsalen s videami nemám nejaké extra praktické skúsenosti. Takže sa obávam toho čo tu písal Crifodo o tom fyzickom a elektrickom nastavovaní !
urbanek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od urbanek »

Pokud se video používá jen stylem nahrát-přehrát-smazat, potom je DVD rekordér s HDD ideální řešení. Osobně doporučji značku Panasonic. VHS + kvalitní kazety dnes používám výhradně k zálohování vzácných filmů, rodinných videí apod. To že to na tom pásku vydrží min. 30let je fakt, jen se obávám že to pak nebude na čem přehrát...
Crifodo

#14 Příspěvek od Crifodo »

meno píše:Čo ja viem 1400Kč je celkom dosť a ešte k tomu *1,3Sk + pošta .... :?

Proč si chceš za každou cenu komplikovat život?
http://elektro.bazos.sk/dvd/
meno

#15 Příspěvek od meno »

No nič musím si to všetko ešte poriadne premyslieť :? :wink:
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “