CTV 2124 stereo a SU160 v rks + vn trafo.
Moderátor: Moderátoři
CTV 2124 stereo a SU160 v rks + vn trafo.
Ešte pridávam moju opravu trimra ostrenia na vn trafe na uvedenej telke. Odrezal som pílkou na kov časť trafa tesne nad trimrami, vybral som odporovú kaskádu, ktorá je na keramickej platničke. Vývod z trafa na kaskádu a vývod na kostru som v bielej zalievacej hmote opatrne očistil a pocínoval. Z druhého nepotrebného trafa (Japonec NEC) som pílkou na kov odrezal trimrovú časť aj s platničkou odporovej kaskády. Tento raz som rezal bližšie k vinutiu, podarilo sa mi to odrezať aj so zalievacou hmotou. Prívod k odporovej kaskáde a ku kostre som očistil a pocínoval. Po začistení dosadacich plôch som dvomi čo najkratšími káblikmi prepojil trafo ku kaskáde a dielce stiahol samolepiacou páskou. Trafo aj s trimrami pracuje k plnej spokojnosti. Aká bude životnosť s ohladom na vplyv vzdušnej vlhkosti neviem, ale snáď s ohladom na neporušenú zalievaciu hmotu bude vyhovujúca.
Experimenty som robil s týchto horúcich dňoch, tak ma prosím neukameňujte.
- Philip_Fry
Na druhej strane je ale potešenie rádioamatéra, keď sa mu podarí takéto čosi zbastliť a naviac zo šuflíkových zásob súčiastok, ktoré je ťažké inak využiť.
S tým trafom - všetka česť. Súhlasím s tým tmelom. Mal by si to upraviť. Izolepa sa mi na to nezdá. Keď už, tak samovulkanizujúca páska.
Duvsan píše:SU160 neviem, vídal som ho v zdroji, v RKS býval, čo som mal tú česť, SU169.
I s těma SUčkama je třeba to uvést do pořádku. Je to právě obráceně. SU160 (BU208) patří do RKS a SU169 do zdroje.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Nuž a vyskúšanie SU160 namiesto BU508 bol momentálne zrealizovaný nápad, kedže mi už televízor ostril ako sa patrí. Televízor dodnes pracuje k plnej spokojnosti.
Ešte poznámka k napetiu na g2 obrazovky. Pôvodné napetie som pred úpravami zmeral analógovým avometom polskej výroby. Nakolko sa jedná o pomerne mäký zdoj, tak na rozsahu 600V som nameral 220V. Po úprave som napetie na g2 nastavil na to samé.
Tu by som uvítal poradenie, ako správne nastaviť napetie pre g2 obrazovky v amatérskych podmienkach.