Vaříme při bastlení (odděleno, uzamčeno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Cust

#316 Příspěvek od Cust »

Dělal jsem to v loni a dal jsem tam tuším jen sůl a pepř a to tak, že podle chuti. Každopádně se to povedlo... :-)
Zirafka

#317 Příspěvek od Zirafka »

Sice se to v těch vedrech nedělá úplně dobře, ale hle, co se občas podaří :-)

Plněné mákem s rozinkami a medem :P
Přílohy
hotove buchty.jpg
(85.48 KiB) Staženo 70 x
kvasek.jpg
(58.35 KiB) Staženo 83 x
jandu

#318 Příspěvek od jandu »

Nooo, dobrú chuť!
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Zirafka

#319 Příspěvek od Zirafka »

Děkuji :)

Zatím se mi vlastně vždycky povedly, ale tentokrát jsou dobré přímo brutálně :D Bude hodně těžké jich pár nechat na cestu i pro kamarády O:-)
Hydrawerk

#320 Příspěvek od Hydrawerk »

Vidím, že máte jako my plynový sporák. Taky vám furt tak reziví litinové kryty hořáků?? Ten náš je nějaký retArdo z roku 2007. :looser: Jako kdyby to ti k****i neuměli vyrobit z mosazi, nebo tak něco.[/b]
Naposledy upravil(a) Hydrawerk dne 15 čer 2013, 23:20, celkem upraveno 1 x.
Zirafka

#321 Příspěvek od Zirafka »

Tohle je tři roky starý Electrolux a z čeho jsou udělané hořáky nevím, spodky vypadají na hliník, vršky jsou také lehké, ale fakt nevím. Ale nerezne to.

Ty spodky se mi podařilo při čištění dát do louhu a od té doby nejsou lesklé stříbrné, ale takové zašedlé. Po tom čištění byli skoro černé, dalo to hodně práce s drátěnkou, udělat z nich zase světlé hořáky.
Sendyx

#322 Příspěvek od Sendyx »

Zirafka píše:Sice se to v těch vedrech nedělá úplně dobře, ale hle, co se občas podaří :-)

Plněné mákem s rozinkami a medem :P

:prst:

A recept je kde ?
EKKAR

#323 Příspěvek od EKKAR »

Ňamňam, Saško, makový já taky rád... Takže sem s receptem!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
hafca

#324 Příspěvek od hafca »

Mě by zajímalo mimo receptu i know-how na balení. Pokaždé mi vyjde na zamotané straně hodně těsta. :cry:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Zirafka

#325 Příspěvek od Zirafka »

hafca píše:Pokaždé mi vyjde na zamotané straně hodně těsta.

To je na tom to nejlepší :-)

Jinak já si udělám z těsta čtvereček, do prostředka dám něco náplně, pak přehnu dva a dva cípy k sobě, umačkám a pak zatočím v dlaních do kuličky. Hotové kuličky dávám vedle sebe a v troubě se z nich stanou hranaté buchty. Nic více na tom není.
Zirafka

#326 Příspěvek od Zirafka »

EKKAR píše:Ňamňam, Saško, makový já taky rád... Takže sem s receptem!

Těsto je normální kynuté, jen je zadělané z 3/4 kila polohrubé mouky a celého balíčku kvasnic. Ty si nejprve rozetřu s cukrem na kašičku a nechám vzejít, potom je to už jen klasika.

A také hrozně moc pomůže jednou za hodinu, asi tak, těsto vyndat z mísy (díže) a znovu jej propracovat. Sice na chvilku splaskne, ale pak se rychle vrátí zpět na původní velikost a je fajn. To udělám 2x až 3x a potom těsně před zpracováváním na buchty.

Náplň je vařená: do kastrolku se dá mléko a mák, nechá se to chvilku stát a pak se pod tím zapálí a uvede se to do varu, chvilku se to míchá (tak pět nebo deset minutek) pak se přidají hrozinky a med. Pokud je to moc tekuté, tak podle potřeby trochu strouhanky nebo drcené piškoty. Před plněním je třeba to nechat vychladnout, takže zadělám těsto a potom udělám náplň, než těsto vykyne, je náplň studená.
konosuke

#327 Příspěvek od konosuke »

Hmm, škoda že fenomén teleportace hmoty je (prozatím) pojmem z oblasti sci-fi fantasy jinak bych si nechal poslat kousek toho produktu na zkoušku, za úplatu zajisté nebo nějakou protislužbu.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
EKKAR

#328 Příspěvek od EKKAR »

Saško dík za inspiraci, já jen doplním že těsto i tu náplň dělám podle receptu mojí nebožky babičky skoro stejně, jen mák nemáčím do mlíka, ale před vařením ho pomelu na mlýnku na mák a propláchnu vlažnou vodou, před vařením ho navíc kořením špetkou skořice a nastrouhanýho muškátovýho oříšku. Rozinky jsem vždycky dával až nakonec těsně před skládáním přímo na lžičku máku do buchty, ne do vařenýho máku...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jandu

#329 Příspěvek od jandu »

Vkusne pripravená večera
Přílohy
večera.jpg
(22.64 KiB) Staženo 71 x
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Zirafka

#330 Příspěvek od Zirafka »

Tak to muselo dát docela práci :)
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“