Seat Ibiza 1. 4 16V 55 kW - problém z volnoběhem
Moderátor: Moderátoři
- tatramacek
http://ecat.elit.cz/Zdvihatko-ventilu-E ... BaSDAwNTM=
http://ecat.elit.cz/Zdvihatko-ventilu-S ... A5MiAyMzQy
A samozřejmě, pro 16ventilovej motor je jich potřeba 16 kousků...
A kutilmile - nelituju tě
- tatramacek
Dnes s práce nyní odpoledne ten sám problém - opět se při odemykání celého auta neodemkly přední spolujezdcovy dveře.. Až myslím napotřetí.. Dojel sem domů,auto zamkl,odemkl a nic.. zase ten sám problém.. Podařili se mi odemknout až na třetí pokus.. Co se týče toho dvojtého zamykání... Všiml sem si že když sem nyní v té garáži auto odemkl jakoby prvním stiskem,dveře řidiče zareagovali hned.. Pak sem dal druhý stisk a nic.. Po té třetí stisk a centrál opožděně reagoval na ty dva poslední stisky... Co se týče odemykání přímo klíčem - dvakrát sem otočil zámkem ve směru odemknutí a dveře se odemkli až po opětovném zamknutí a odemknutí... Může už dosluhovat motorek ?
- tatramacek
- tatramacek
- tatramacek
Kdyz vypnu motor a volantem jakoby prudcej tocim - nemyslim do rejdu ale jakoby na miste ze strany na stranu.. tak tam cosi poklepkava.. Na STK mi rekli ze mam na predku vse v poradku krom te geometrie.. Na Mazde je to same poklepkavani a geometrii ma v poradku !! Kamaradovi rekli na jine technicke ze ma dole v hlavnim cepu vuli 0.4 mm a ze to auto sice projde ale napsali mu to do lehkych zavad - a to ma najeto o 100 000 mene nez ja - Peugeot 206 - posledni model - neni to model 206 +
Jako ja nevim... Prvni geometrie byla ko jiz pri 20 000 km kdy se dokonale sjeli originalni Pirelli co byli na aute pri koupi... Co prosím Vás ovlivnuje geometrii ????
Teta na Lagune mela geometrii tez v pytli ale to ji spodni cep v rameni doslova lital a hrozilo jeho vypadnuti
Na technicke jak jsem psal je vse ok - nechapu tedy kde je problem
- tatramacek
1. Drobné netěsnosti výfukového systému - výfuk je origo již osmý rok s výroby
2. Vadná geometrie...
Výfuk neřeším - ten vyměním až po zimě... Zatím těsní a hlučnost zvýšená není... Je to originál - proč mu nedopřát ještě fungovat,když funguje jak má.
Na STK mi do protokolu tyto dvě závady poznačili,známku o STK vylepili a doporučili mi,ať si zajedu do Kroměřížského servisu,který je good a zákazníci s něj odcházej spokojení.. Jako začínající motorista,který ještě servisy objeté nemá sem na radu pána s STK vyrazil za nimi... Auto zvedli na zvedák,sundali přední kola a začaly zkoumat,čím by to bylo být. Prošli čepy,silentbloky - které jsou mimochodem dělané nové cca před 40 000 km.. Točili řízením a zjistili že je vadné to axiální táhlo... Rozebrali převodku řízení,táhlo vyměnili.. Všechny pneu dofoukal na požadovanej tlak.. Geometrii seřídili,borec auto ještě projel a vše bylo ok.. Táhlo měnili na pravém kole. Nyní zase uhýbá levé....
- tatramacek
Další věc.. Může se autu něco stát,když je vadné horní uložení tlumičů - ložiska koupená mám ale na práci nejsou prašulky...
S autem se takto jezdí cca 7000 km.. Při otáčení volantem se od přední nápravy ozývají jemné pazvuky ale nijak se nezhoršují... Jinak se autíčko těší velkému zdraví. Díky moc
Špatné horní uložení tlumiče může mít za následek prasknutí pružiny a následky si můžete somyslet každej sám(propíchnutý nebo zpříčený kolo...i za jízdy). Je to způsobeno následným zkrutným namáháním pružiny místo tlačným.