Seat Ibiza 1. 4 16V 55 kW - problém z volnoběhem

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tatramacek

#61 Příspěvek od tatramacek »

A muze se neco posrat ? Olej davam plnou syntetiku Cartechnic....
A zvuk je presne jak pises... Muzu vedet jak to vypada ? Predpokladam ze je jich sestnact.
Audaces fortuna iuvat
EKKAR

#62 Příspěvek od EKKAR »

Když to cvaká, tak to znamená že se nevymezuje správně vůle mezi vačkou a dříkem ventilu. Ventil se jednak nedostatečně otevírá, druhak se těma rázama postupně "omlátí" jeho konec. Správně se ten hydroštel jmenuje ZDVIHÁTKO VENTILU a jak to vypadá a kolik to stojí se podívej na odkazy:

http://ecat.elit.cz/Zdvihatko-ventilu-E ... BaSDAwNTM=

http://ecat.elit.cz/Zdvihatko-ventilu-S ... A5MiAyMzQy

A samozřejmě, pro 16ventilovej motor je jich potřeba 16 kousků...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
tatramacek

#63 Příspěvek od tatramacek »

Chlapi prosím Vás,mám dotaz.. Na Seátku mám systém dvojtého zamykání... Tj: Zmáčknu čudlík na klíčku jednou a odemknou se jen dveře řidiče a jakmile dvakrát,otevře se celé auto.. V podstate jezdím sám a nějaký ten batůžek si dám na zadní sedadlo. Zadní dveře k tomu nepotřebuji,tudíž odemykám jen dveře řidiče.. Včera ráno po noční se mi stalo,že sem odemykal celé auto - tudíž sem mačkal dvakrát a auto se odemklo krom předních spolujezdcových dveří. Zamkl sem ho a poté se dveře již odemkli..
Dnes s práce nyní odpoledne ten sám problém - opět se při odemykání celého auta neodemkly přední spolujezdcovy dveře.. Až myslím napotřetí.. Dojel sem domů,auto zamkl,odemkl a nic.. zase ten sám problém.. Podařili se mi odemknout až na třetí pokus.. Co se týče toho dvojtého zamykání... Všiml sem si že když sem nyní v té garáži auto odemkl jakoby prvním stiskem,dveře řidiče zareagovali hned.. Pak sem dal druhý stisk a nic.. Po té třetí stisk a centrál opožděně reagoval na ty dva poslední stisky... Co se týče odemykání přímo klíčem - dvakrát sem otočil zámkem ve směru odemknutí a dveře se odemkli až po opětovném zamknutí a odemknutí... Může už dosluhovat motorek ? :( Baterka v DO klíče je originál
Audaces fortuna iuvat
TAKJAN

#64 Příspěvek od TAKJAN »

Co relátka, co to spínají?
tatramacek

#65 Příspěvek od tatramacek »

Mrknu na ne jak bude vice casu. Jsou v pojistkovce ? A kazde rele na jedny dvere ?
Audaces fortuna iuvat
pepik9

#66 Příspěvek od pepik9 »

Nebo nalomenej drát v průchodce u dveří.
BOBOBO

#67 Příspěvek od BOBOBO »

Nwm jak u seatu , ale u feldy odchází často uhlíky na motorcích , nyní nyposledy jsem měl špek , že držák uhlíku byl vykloněn a uhlík jezdil na přechodu do plastu a ten plast na sebe pěkně navařil .
tatramacek

#68 Příspěvek od tatramacek »

To je taky mozne. Uvide co mi reknou v servise... Komplet motorek ze zamykacim mechanismem se v druhovyrobe nedela stoji 3532kc s dani... Na aukru jej mohu sehnat za 800kc. Rozdelam to a mrknu se.
Audaces fortuna iuvat
tatramacek

#69 Příspěvek od tatramacek »

Chlapy,uz sem vazne nas***ej... Co to auto máme tak pořád nějaký problémy s geometrií. Mám dojem že sem to nezminoval... Pred tejdnem sem delal technickou a geometrii mi spravili - byla vůle v kloubu axialniho tahla rizeni - ulozeni v prevodce rizeni na prave strane.. Vymenili mi jej,geometrii udelali a ja spokojene odjel.. Nyni si opet vsimam ze kdyz volant dam do roviny tak prave kolo jde rovno ( kolo na ktere menili to axialni tahlo ) a leve vybocuje smerem doleva !!!! Je toto uz normalni ? To v tom servise nemohli zjistit ???
Kdyz vypnu motor a volantem jakoby prudcej tocim - nemyslim do rejdu ale jakoby na miste ze strany na stranu.. tak tam cosi poklepkava.. Na STK mi rekli ze mam na predku vse v poradku krom te geometrie.. Na Mazde je to same poklepkavani a geometrii ma v poradku !! Kamaradovi rekli na jine technicke ze ma dole v hlavnim cepu vuli 0.4 mm a ze to auto sice projde ale napsali mu to do lehkych zavad - a to ma najeto o 100 000 mene nez ja - Peugeot 206 - posledni model - neni to model 206 +
Jako ja nevim... Prvni geometrie byla ko jiz pri 20 000 km kdy se dokonale sjeli originalni Pirelli co byli na aute pri koupi... Co prosím Vás ovlivnuje geometrii ????
Teta na Lagune mela geometrii tez v pytli ale to ji spodni cep v rameni doslova lital a hrozilo jeho vypadnuti :D
Na technicke jak jsem psal je vse ok - nechapu tedy kde je problem :(
Audaces fortuna iuvat
BOBOBO

#70 Příspěvek od BOBOBO »

No mám dojem , že trochu nevíš , jak to je . Na STK nikoho geometrie nezajímá . Je zajímá tzv. vůle v řízení , ať již vzniká kdekoliv . No a pokud máš vadný některé uložení , tak to ti řeknou na STK a pokud přijdeš do některého servisu a řekneš , chci vyměnit svislák na pravém kole , tak ti ho mohou vyměnit a geometrii nechat původní , se kterou jsi přijel a ta mohla být špatná . Špatná geometrie se nestane (jenom) opotřebením dílu , ale vymetením pár děr . Takže PŘED úkonem seřízení geometrie musí předcházet kontrola celého řízení se zvláštním dohledem na vůle a až následně se dá dělat geometrie . A až se udělá geometrie , tak zlatým hřebem je ustavení volantu . To jsem se taky jednou vydal na geometrii a když už maník měl auto na zvedáku , tak vzal za kolo a nahlásil mi vůli v kuláku , tak jsem ho požádal , že se vrátím a dojel jsem domů , čep vyměnil a zajel nazpět , kde mi bez problému potom s řízením bez vůle geometrii udělali .
tatramacek

#71 Příspěvek od tatramacek »

Asi sem to spatne popsal... Seat prosel STK bez problému. Upozornili mne na dve lehke zavady:
1. Drobné netěsnosti výfukového systému - výfuk je origo již osmý rok s výroby
2. Vadná geometrie...
Výfuk neřeším - ten vyměním až po zimě... Zatím těsní a hlučnost zvýšená není... Je to originál - proč mu nedopřát ještě fungovat,když funguje jak má.
Na STK mi do protokolu tyto dvě závady poznačili,známku o STK vylepili a doporučili mi,ať si zajedu do Kroměřížského servisu,který je good a zákazníci s něj odcházej spokojení.. Jako začínající motorista,který ještě servisy objeté nemá sem na radu pána s STK vyrazil za nimi... Auto zvedli na zvedák,sundali přední kola a začaly zkoumat,čím by to bylo být. Prošli čepy,silentbloky - které jsou mimochodem dělané nové cca před 40 000 km.. Točili řízením a zjistili že je vadné to axiální táhlo... Rozebrali převodku řízení,táhlo vyměnili.. Všechny pneu dofoukal na požadovanej tlak.. Geometrii seřídili,borec auto ještě projel a vše bylo ok.. Táhlo měnili na pravém kole. Nyní zase uhýbá levé....
Audaces fortuna iuvat
BOBOBO

#72 Příspěvek od BOBOBO »

Inu co by nemohla odejít i druhá strana . Ale na zjištění vůle v čepech nemusíš být mistr světa . Nejlépe je na zvedáku , ale dá se i více zvednout - za nápravnici a vlezt pod to a ať ti někdo zahýbe kolem kolem :D , to zkontroluješ rejdové čepy a potom ať vezme několikrát řádně za kolo dole a zabere ven a nahoru současně . Jen dej pozor , ať to na tebe neshodí z heveru , lepší podepřít prahy . Ať se dílo daří .
Fordak

#73 Příspěvek od Fordak »

Geometrie predni napravy se na STK bezne meri.
Patri to do kontrolovanych zavad
Seřízení kol
2.4.1 Sbíhavost kol řídící nápravy
2.4.2 Odklon kol řídící nápravy
2.4.3 Diferenční úhly rejdů
tatramacek

#74 Příspěvek od tatramacek »

Ahojte,chci se na něco zeptat. Když se Seátka od otce přebíral,ještě ten den jsem měnil olej - auto mělo najeto 149500. Nyní má najeto 154000 km a cca před 500km se mi rozsvítil servisní klíč na výměnu oleje.. Chci se zeptat jakým způsobem si auto servisní interval hlídá. Jestli podle kilometrů anebo aj podle roků... Při těch 149500 km klíč nesvítil. Rozsvítil se až nyní...
Další věc.. Může se autu něco stát,když je vadné horní uložení tlumičů - ložiska koupená mám ale na práci nejsou prašulky... 8-)
S autem se takto jezdí cca 7000 km.. Při otáčení volantem se od přední nápravy ozývají jemné pazvuky ale nijak se nezhoršují... Jinak se autíčko těší velkému zdraví. Díky moc
Audaces fortuna iuvat
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od GeorgeB »

Servisní intervaly u tohohle auta se nastavují ručně. Takže při minulé servisní prohlídce/výměně oleje nikdo neresetoval ukazatele. Většinou se nastavuje na olej 15000km, INSP 30000km a čas 365dní.
Špatné horní uložení tlumiče může mít za následek prasknutí pružiny a následky si můžete somyslet každej sám(propíchnutý nebo zpříčený kolo...i za jízdy). Je to způsobeno následným zkrutným namáháním pružiny místo tlačným.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“