Usb port na predni strane skrine, zapojeni.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Usb port na predni strane skrine, zapojeni.

#1 Příspěvek od robo »

Znamy ma stary pc. "Koupil" si novou skrin, bila, pekna. Lehounka, hlinik a ekodvur. Ze predu ma pod krytem usb port. I na desce je moznost pripojeni na piny konektor pro ext. usb. Jenze nesouhlasi zamek. Asi je to zalezitost vyrobce desky ze udelal pripojeni usb ale jen se svoji prodluzkou. Predpokladam ze skrin, vzhledem k tomu ze je o mnoho, mnoho let mladsi, bude pro pripojeni pouzivat nejaky standart. A tak jsem si rikal ze by to slo udelat nejakou ext. usb kartou do PCI slotu. Koukal jsem na alfacomp ale nenasel jsem nic co by melo usb pinout. Radic USB-PCI najdu ale s temi piny nevim jak to pojmenovat aby byl uspech v hledani. Dik
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

robo píše:Radic USB-PCI najdu ale s temi piny nevim jak to pojmenovat aby byl uspech v hledani. Dik

http://cs.wikipedia.org/wiki/USB
weed_smoker

#3 Příspěvek od weed_smoker »

Pokud se shodujou barvy drátů z toho konektoru,pak by stačilo vyměnit to ukončení do desky za jednotlivý dutinky a nasázet je na piny tak,jak jsou uvedený na desce.VCC a GND se dá najít snadno,D+ a D- je horší,ikdyž i to by mělo jít zjistit.Vývod D- někdy neni bílej,ale žlutej,D+ je snad pokaždý zelenej.

BTW.Pokud je drátů 6(bez stínění),v barvách zpravidla červenej,zelenej,modrej,oranžovej,bílej a černej-není to USB,ale 1394(FireWire).
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

A zapojení vývodů na desce nalezneš na uživatelském manuálu k desce .
Nagant

#5 Příspěvek od Nagant »

A pro vyzkoušení funkčnosti doporučuji nějakou co nejlevnější USB myš, aby případná chyba v zapojení moc nezabolela. :)
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

BOBOBO píše:A zapojení vývodů na desce nalezneš na uživatelském manuálu k desce .

Presne tak. Toto je najspolahlivejsia metoda.
warp

#7 Příspěvek od warp »

Jak tady ostatní píšou, tak se podívej do manuálu k MBD, jinak je správné pořadí Vcc(5V),Data-,Data+,GND,příp.stínění a to u většiny novějších MBD stejně v obou řadách - tam na straně kde je vynechán pin je GND a stínění (starší to měly "proti sobě" a dalo se to vlastně dát v obou směrech)
monterjirka

#8 Příspěvek od monterjirka »

Když nebude manuáíl, je třeba identifikovat +5V a GND a ty dát správně a datové vodiče se buď "trefí" na první pokus nebo na druhý...
judeware

#9 Příspěvek od judeware »

U neznámé desky bez dokumentace jsem většinou postupoval takto:
[1] lokalizovat +5V
[2] rozlišit, co je GND a co jsou datové vodiče
(D+, D- mají pulldn rezistor a napětí na nich v klidu je pár setin voltu)
[3] určení D+, D-, viz monterjirka

Někdy se stane, že napětí na GND není 0,00 nic V (a sonda ukáže LOW na všech třech vývodech). To jsem si pak pomáhal pullup rezistorem, tuším 10K -> na GND zůstane 0V, na datových napětí povyskočí. Prohození D+ a D- způsobí hlášku "neznámé zařízení" ve chvíli zapojení onoho. Shořet by nic nemělo. :D

Hlavně u starších desek zdaleka neplatilo, že byly obě řady kolíků v souladu. Často bylo +5V protilehle a zažil jsem i jiné podivnosti.
Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

Já se s tím nematlal, vzal půlmetrovej prodlužovák USB, ucvak to co je na předním panelu a zapájel na destičku panelu 1:1. Prodlužováky jsem protáhl dozadu nějakou neobsazenou dírou pro konektor a píchnul zezadu do USB konektoru. Zrovna jich tam bylo 6 prázdnejch. :) Akorát malinko trpí estetika PC. :) Neměl jsem manuál boardu a tak to bylo nejjednodušší.
Podruhý to bylo lepší, byla použitá přídavná USB PCI karta a měla 2 vnitřní USB konektory a 4 dozadu.
Jirka
robo

#11 Příspěvek od robo »

Vcera jsem jsem na to byl znovu podivat. Manual byl na netu. Po porovnani pinu na desce s kablikem s barevnymi vodici od predniho usb vstupu jsem dosel k tomu ze piny sedi. Takze jsem vzal jehlu, nahral nad zapalovacem a udelal krajni dirku pro pin-zamek na desce. Zapojil do desky a pripojil flesku. Vse ok.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“