Povrchová úprava mědi
Moderátor: Moderátoři
Povrchová úprava mědi
Mám lázeň k postříbření, ale stříbro černá. Zůstává jeho povrch vodivý? Byl by to přínos?
- serviceman
- serviceman
Jestli jsem to správně pochopil, jde jen o to udržet kontakt, a díly vysloveně pohyblivé nejsou.
Dříve Metra vyráběla digitální multimetr, který měl přepínač rozsahů vytvořen přímo na plošňáku. Taky to nedělalo dojem, že ta měď je něčím pokovená.
- serviceman
- tomasjedno
Proč jen digitální? I můj stařičký PU120 byl udělán takhle. Čím konkrétně to bylo namazáno nevím, ale příčina odchodu do věčných lovišť nebylo prošoupání tišťáku, nýbrž prasknutí zkřehlého plastového unašeče.Jimmi2 píše:...Dříve Metra vyráběla digitální multimetr, který měl přepínač rozsahů vytvořen přímo na plošňáku. Taky to nedělalo dojem, že ta měď je něčím pokovená.
stanimir píše:Zinek určitě ne ten dost oxiduje.
Wikipedia píše:Na vzduchu je zinek stálý, protože se rychle pokryje tenkou vrstvičkou oxidu, která jej účinně chrání proti korozi vzdušným kyslíkem i vlhkostí (vodou) – tzv. pasivace.
Nebo nikl - nekoroduje, je odolnej, krásně se leskne, ale prej je toxickej, a nejeden si při kontaktu s ním osype.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
V těch dvou kruhových DPS jsou v každé tři dírky. V nich seděj mezi deskama tři trochu větší kuličky. Motiv je vhodně rozdělen dělicíma čarama, takže se obvod uzavírá přes povrch kuliček, jež jsou tak zapojené v sérii. DPS jsou k sobě tlačené pružinkou. Jedna z destiček má v ose připevněnou snímací tyčku/raménko. Tyčka při doteku vychýlí DPS a rozpojí obvod. Okraj děr proto nesmí zkorodovat.