Spínání relé přes mobil

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Když je dnes cena celého mobilu se zárukou pod pětistovkou , tak to bych tedy ty dva litry nedal .
p32

#17 Příspěvek od p32 »

Nedávno jsem kupoval LG mobil v Datartu za 300,- Kč. Takže nechápu odkazy na nákup něčeho za 2000,- Kč atd.
Prostě bych přikoupil ještě jeden mobil, dal tam předplacenou kartu a zavoláním na něj bych rozpínacím relém tu elektrickou cestu přerušil.
Jedno číslo na spojení a jedno na přerušení.
Jerak

#18 Příspěvek od Jerak »

Mobil jako dálkový spínač - zkusil jsem relé na motorek vibrací-OK. Problém nastal ve chvíli, kdy se vybila baterka mobilu a dal jsem ho na nabíječku. Zjistil jsem, že mobily vypínají vibrace (tudíž přestane fungovat i relé), když jsou na nabíječce a nepodařilo se mi zjistit, jak tohle chování obejít....Nemáte nápad?
dargon

#19 Příspěvek od dargon »

misto baterie dat primo napajeni z nejakeho trafa :)
Jerak

#20 Příspěvek od Jerak »

Místo baterie to úplně zase není tak jednoduché (aspoň pro mě), neboť baterie mají 3-4 kontakty, takže to není jen + - 3,4V...
monterjirka

#21 Příspěvek od monterjirka »

Jerak píše:Místo baterie to úplně zase není tak jednoduché (aspoň pro mě), neboť baterie mají 3-4 kontakty, takže to není jen + - 3,4V...

Baterka má 2 vývody, další tam bývají jako kontrola teploty atd...
Baterku tam je možné nechat, s 1 OZ 1 výkonovým tranzistorem se dá udělat obvod, která při napětí cca 3,6V zapne "přímé nabíjení" baterky a při 4V vypne, odporem se to omezí, aby to baterku moc "neohřálo", klidně ať to nabíjí déle...
Jerak

#22 Příspěvek od Jerak »

monterjirka píše:
Jerak píše:Místo baterie to úplně zase není tak jednoduché (aspoň pro mě), neboť baterie mají 3-4 kontakty, takže to není jen + - 3,4V...

Baterka má 2 vývody, další tam bývají jako kontrola teploty atd...
Baterku tam je možné nechat, s 1 OZ 1 výkonovým tranzistorem se dá udělat obvod, která při napětí cca 3,6V zapne "přímé nabíjení" baterky a při 4V vypne, odporem se to omezí, aby to baterku moc "neohřálo", klidně ať to nabíjí déle...

No dík, nebylo by k tomu aspoň jednoduché schéma?
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“