Pioneer VSX-916 hláška Overload
Moderátor: Moderátoři
Pioneer VSX-916 hláška Overload
zkuste mě prosím navést, co může být příčinou hlášky overload po zapnutí.
Po zapojení do sítě (repro odpojeno/ nebo zapojeny jen rezistory 1k):
- naběhne display, volba vstupu je možná. Zesílení/zeslabení možné
- cca po 10 vteřinách 3x blikne hláška overload a receiver se vypne do st-by. Tlačítkem power je opět možno zapnout
- nehne ventošem (nevím jestli má zkusit roztočit)
- na procesoru je napájení 5V ok, ale na OL_DET (PIN 73) je stále <1V - což je pro něj příznak chyby
- na detekčních tranzistorech sem nenaměřil nic nezvyklého, přitom relé výstupů necvakne a nic nepřipojí, kde tedy může detekovat nízkou impedanci/zkrat?
- na napájení konců naměřím souměrných 40/60V.
- co mě překvapilo, že proti GND repro na seriových rezistorech naměřím -8,8V(na všech stejně)
Je pravdou, že deska není zrovna šikovně uchycená a pár studentů jsem opravil, ale kde může být ještě chyba se nějak nemohu dopátrat...
Kompletní servisní dokumentace se objeví v uploadu, nebo je zde
- Přílohy
-
overload det.png- blok sch.
- (31.17 KiB) Staženo 132 x
Co tranzistory Q505, 605, 606, 633, 655, 656 a 683? Všechny OK? Jako by byl alespoň jeden z nich seplej, takže pin OL_DET šlusoval proti zemi (proto to malý napětí).
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Bol to nejaký DVD Samsung.
Po propojení zemí je na výstupech 8,11.. 0V.
Co mě ale zaráží, že na pinu73 mám stále jen cca 0,6V, přesto že na všech katodách diod u detekčních tranzistorů mám cca 1,8V po zapnutí (na anodě je oněch 0,6V). Jako by chyběl pull-up odpor na tomto vstupu procesoru.
Ve schematu je na vstupu jen ochranná dioda proti zemi a proti vyššímu napětí než 5V.
Reset podle návodu jsem vyzkoušel, abych měl jistotu, že chyba není zapsána v paměti - nepomohlo. Nějaký další nápad?
- Přílohy
-
ol_det.png- OL_DET_vstup
- (17.56 KiB) Staženo 124 x
- Přílohy
-
pull-up.png- Pull-up
- (5.39 KiB) Staženo 137 x
Pravda potrápilo mě to fest... V OL. detkci je ještě část, která hlídá že naběhla 12V větev ventilátoru - no a ten receiver nějaký šikula už rozdělal a odpráskl symetrické napájení + stabilizaci ventoše, protože otočil kabel... Předpoklad, že červená na kabelu je +, je správný - ale zde to bylo označení pinu 1 (-12V). Achjo
Přispívajícím děkuji za nápovědu a moderátory prosím o lock..