Vaříme při bastlení (odděleno, uzamčeno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
jura80
Kontaktovat uživatele:

#361 Příspěvek od jura80 »

Nesouhlas!!! :argue:
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
hafca

#362 Příspěvek od hafca »

Hlavně k tomu řízku když je na tácku musí být dobrý chleba a okurka. Takhle vypadá domácí chleba, zadělaný v robotu a upečený v troubě. Chuť a vůni sem zatím dát nejde. :cry:
Přílohy
chleba.jpg
(87.53 KiB) Staženo 58 x
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Cust

#363 Příspěvek od Cust »

Chleba vypadá super, klidně bych si k němu dal i to pivo z petky. Petka je ideální na transport, pak to piji ze sklenice. V petkách si vozím i víno a slivovici. To si pak také přeleji do sklenice. Ostatně ani klasické lahváče nepiji na hubu a přelívám do sklenice. Ono je totiž rozdíl v kultuře transportu a v kultuře stolování. I ten řízek na tom plastovém tácku defakto často je při transportu (zabalen do PE fólie a evakuován), na stůl ho dají už na porcelánovém talíři, často i s bramborou.
konosuke

#364 Příspěvek od konosuke »

Jo chlebík bezva super, ale co náklady na materiál, suroviny, energii, kalkulační odpisy pekárny...jak se to rentuje ? Chodím do blízkého Lidlu těsně před zavíračkou a chleba šumavský bochník 1.2 kg je tam občas ve slevě, doprodeji...kam jsme to dospěli 24 let po sametové kalamitě ža na chlebu šetřít musím. Včera jsem byl u holiče a nechal tam 71 Kč šlak mě cestou mohl trefit, takové peníze...sháním strojek starší a budu se stříhat doma, inu krize a navěky bude.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
hafca

#365 Příspěvek od hafca »

Mouka stojí na tenhle 3/4kg bochník 8,-Kč. Vodu, lžičku sušeného droždí, sůl a kmín těžko spočítám. :cry: Elektriku odhaduji tak na 5,-Kč, peče se necelou hodinu a trouba nejede v jednoum kuse. Vejdu se tedy v pohodě do patnácti korun. V pekárně to bylo za elektriku ještě o něco míň. Ale zase jsem z ní neměl takovou pěknou kůrku. Robota mám a používám na hromadu dalších věcí, takže ho nemá cenu řešit..
Zásadní na celém pečení je to, že vím co jsem si tam dal a že ten chleba vydrží a je dobrej i třetí den. Většinou ho ale sníme dřív.
kejki

#366 Příspěvek od kejki »

A když budeš dělat kváskový, ušetříš i za to droždí :lol:
hafca

#367 Příspěvek od hafca »

Droždí je tam menší než malé množství a při době kynutí cca 18 hodin už je to skoro jako kváskový. Mimochodem, zkoušel jsem ho taky a až takový zázrak oproti tomuhle to nebyl.
kejki

#368 Příspěvek od kejki »

Tak při 18 hodinách byl asi pěkně kyselý. A je pravda, že asi lidi dávají přednost droždí, vždyť bílého pečiva se prodá víc než chleba.
hafca

#369 Příspěvek od hafca »

Hodnotíš něco co jsi nevyzkoušel ani neochutnal. Máš nějaký pádný důvod k takovému závěru? A už vůbec nevím, kde jsi přišel na to, že je to bílé pečivo. :roll: Nic o použité mouce jsem tu nepsal. Jen z bílé hladké mouky peče pouze někdo, kdo neví o čem normální chleba je. Je ovšem docela možné, že to bereš podle svých výtvorů. Vypadá to, že o pečení nic nevíš a jen papouškuješ někde posbíraná "moudra". :wink:
kejki

#370 Příspěvek od kejki »

Přehnaná reakce, mluvím o kváskovém, který ti nechutnal. A z kvasnic mléčné kvašení nebude za 18 hodin. Asi moc pečeš a málo studuješ :lol:
A nevztahuj na sebe všechno, prostě hodně lidí už natolik přivyklo chuti drožďového pečiva, že kváskový chléb jim nechutná. A pečivo jim chutná víc než obyčejný chléb. Je to jasné? Nemluvím o tobě, ty si děláš epesní chlebík z droždí, jak prosté.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#371 Příspěvek od ZdenekHQ »

To je podobná debata, jako když jsem si teď koupil 10KG rýže parboiled, protože mě vadilo, že v místních obchodech koupím ve stejném obalu pokaždé jinou rýže a po všech je prd a ještě stojí i dvojnásobek. Mě ta parabolická ( :D ) rýže chutná a ani jsem netušil, kolik lidí ji nemá rádo. Bohužel se ale neshodli v tom, jaká rýže je nejlepší, jeden má rád kulatozrnnou, jeden jakousi special od číňana za 50Kč/kg atd...

Mimochodem, chleba z kvásku by měl vonět/chutnat nakysle, ne ?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
hafca

#372 Příspěvek od hafca »

kejki píše:Přehnaná reakce, mluvím o kváskovém, který ti nechutnal. A z kvasnic mléčné kvašení nebude za 18 hodin. Asi moc pečeš a málo studuješ :lol:
A nevztahuj na sebe všechno, prostě hodně lidí už natolik přivyklo chuti drožďového pečiva, že kváskový chléb jim nechutná. A pečivo jim chutná víc než obyčejný chléb. Je to jasné? Nemluvím o tobě, ty si děláš epesní chlebík z droždí, jak prosté.

Recept jsi podle tvých kategorických soudů ani neviděl, ale už víš co a jak. :D Někdy je dobré nejdřív něco zkusit a teprve pak kritizovat. Ale ne všichni to dokáží, jednodušší jen kritika, dá to míň práce. :lol: Kdyby tě náhodou zajímal, najdeš ho na mých stránkách.
Kolik jsem toho nastudoval a upekl o tom nevíš taky nic. Od tebe tu zatím nebylo jestli mě paměť neklame vůbec nic. Asi budeš opravdu jen teoretik a ukázat nemáš co. :wink:
Cust

#373 Příspěvek od Cust »

hafca: ty jsi ale chytlavý :-)
jape

#374 Příspěvek od jape »

Asi začnu taky přispívat... Kuřecí prsa v bramboráku, domácí kysané zelíčko, feferonka, pivko...
Přílohy
DSCI0737.jpg
(77.46 KiB) Staženo 54 x
jape

#375 Příspěvek od jape »

Dortík pro dceru k narozeninám ( to vpravo)...
Přílohy
DSCI0861.jpg
(61.16 KiB) Staženo 57 x
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“