set nádstavců do modelářské vrtačky
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
144489.jpg- (194.73 KiB) Staženo 83 x
Jak psal už výše „jandu“ nemůžeš od toho čekat něco k čemu to určené není. Já si cením toho , že za velice příznivou cenu jsem získal sadu asi 6fréz 10stopkových brusných kotoučku, asi 20 kvalitních korundových řezacích kotoučků s upínacími stopkami a to vše ve slušné kvalitě. Upínací průměry přesně sedí do kleštin v nářadí nic nešmatlá. Prostě spokojenost a na Číńana nadstandartní kvalita. Ostatní v sadě považuji jako bonus navíc zdarma (smirkové a plstěné kotoučky dráťáky v podstatě na jedno použití atd.).
Vše je určeno pro velmi jemné práce na nářadí k tomu určeném. Pokud požaduješ pravidelnější větší zátěž, musíš sáhnout o kategorii výše, ale pak tě může taky jedna stopková fréza vyjít i na několik stovek.
Pro Hilla- já tu vrtačku dostal před necelými 20 roky od známýho. Zatím jede, i když zvuky vydává velice zajímavé. No a vůle v hřídeli, ty tam jsou slušné, ale zatím vrtáky nelámu když vrtám desku.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- monterjirka
Motorky byly na 9V, ale běhaly na 20V a otáčky šly přes 10 tisíc, takže cuprextit nenechával otřepy a kupodivu se vrtáky zdaleka tak netupily, jako při otáčkách menších.
K ovládání sloužil pedál od diktafonu Aktiv: na sešlápnutí start, po uvolnění brždění motorku zkratem.
Jeden motorek to tedy nevydržel - protože chybělo patní ložisko, podařilo se mi zatlačit přední ložisko dovnitř. Druhý motorek jsem doplnil dorazem s kuličkou, o kterou se hřídelka vzadu s nepatrnou vůlí opírala.
Jestli je ve starých zásobách najdu, nafotím.
- Artaban001