Elekta CTR-21T40

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jmpx
Kontaktovat uživatele:

Elekta CTR-21T40

#1 Příspěvek od jmpx »

Súrne potrebujem schému na TV Elekta CTR-21T40 alebo aspoň niečo z tejto rady, prípadne link. Ď.
miroja

#2 Příspěvek od miroja »

U nas boli rozsirene 2 druhy tychto TV. Jedny 30-tky a 40-tky. Mam v papieri schemu CE-5318. Urcite je to z jednej z nich,no uz netusim z ktoreho konkretneho modelu. Na tejto schemae ma zdroj ma v primare len tranzistory (ten druhy telkac tam mal TDAcko). Co tam mas Ty v zdroji?
jmpx
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jmpx »

Ja mám v zdroji dva šváby. Jeden je TDA 8138 a ten druhý je zašitý pod chladičom, takže neviem. Obidva sú na stojáka.
Pomohla by mi aj schéma nejakého TV, ktorý má obdobné zapojenie TDA3505 ako spomínaná Elekta. Práve v tejto časti mám problém. Po výmene tohto švábu za nový mám len tmavú obrazovku. Ten pôvodný mi robil spätné behy a obraz išiel do žlta. A všetky veci okolo neho som už premeral, takže schéma by mi pomohla.
miroja

#4 Příspěvek od miroja »

Tak to co mam bude prave ta druha Eklekta. Ale tu zavadu co popisujes sposobovala bud vadna dioda (skrat) alebo odpor 18kOhm (v baze RGB koncoveho stupna - preruseny) na doske obrazovky. Mozno tem povodny IO bol dobry :wink: . Aspon tu cast schemy Ti zoskenujem a polsem, ale asi az zajtra.
jmpx
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jmpx »

To máš pravdu dva z tých 18 k odporov na doske obrazovky boli prepálené lebo sa nadmerne hriali a dokonca aj jeden z tých troch tranzistorov BF mal zvod ale všetko som vymenil a problém so spätnými behmi bol naďalej, tak som skúsil ešte vymeniť tú 3505-ku. No a ako hovorím obraz je čierny, chýba jas. Zvuk, vn, všetko ide. Teraz je na doske obrazovky všetko OK. Tie 18 k odpory v bázach jednotlivých tranzistorov sa nehrejú. Mám pocit, že tá nová 3505 má trošku iné parametre ako pôvodná a možno len potrebuje zmeniť niektoré napätia okolo nej. Inak dik.
Dikobraz

#6 Příspěvek od Dikobraz »

je to ono?
Přílohy
CTR21T40_zdroj.gif
(225.78 KiB) Staženo 92 x
jmpx
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jmpx »

Vyzerá, že je to ono. Pozeral som do zdroja a IC601 je presne TDA8138. Ak máš aj zvyšok schému budem rád.
Dikobraz

#8 Příspěvek od Dikobraz »

nejde mi tu vložit druhý obrázek se zbytkem , pošli e-mail adresu , pošlu to tam.
miroja

#9 Příspěvek od miroja »

jmpx píše:Vyzerá, že je to ono. Pozeral som do zdroja a IC601 je presne TDA8138. Ak máš aj zvyšok schému budem rád.

Prave ze asi nie. Ty pises, ze tam mas dva svaby a tu je len jeden...
Presne tuto schemu mam aj ja. Davali ich vtedy k telkacom, tie druhe Elekty sa predavali bez schemy.
Skus jemne pohnut s Ug2 (ale poznac si povodnu polohu).
jmpx
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jmpx »

Možno to nebude vadiť, že je v zdroji len jeden šváb. RGB časť môže byť rovnaká alebo podobná. Ale to s tým Ug2 môžem skúsiť tiež.
miro1234

#11 Příspěvek od miro1234 »

DIKOBRAZ ALEBO NIEKTO KTO MA nahodou celu schemu na elektu ctr-21T30EMK,alebo aky typ vn trafa je tam pouzity?
diky za skoru odpoved moj e-mail je: miro642@azet.sk
masar

#12 Příspěvek od masar »

Podívej se semhle:
http://www.hqvideo.hu/info/en/hr7666.html
originál je tam uveden.
:wink:
jandu

#13 Příspěvek od jandu »

Túto Elektu som mal. 2x som menil spomínaný IO, vždy po tom, ako sa z telky ozvala rana a na chvýľu sa objavili farebné pruhy. Po druhom-treťom prasknutí obraz odišiel natrvalo. Po výmene IO všetko OK a bez akéhokoľvek nastavovania. Mám za to, že to bola na svoju dobu veľmi úspešná telka / už druhý typ nie/. Bola jednoduchá, spľahlivá a mne vydržala 15 rokov prevádzky. Keby nie obrazovka, možno ešte by šla aj dnes. Schéma zodpovedala z niektorého Samsunga, aspoň je som zýskal takú a zodpovedalo aj značenie súčiastok.

V zdroji to má iba jedného švába, aj ten bolo potrebné 1x meniť. V poslednom období telka neznášala zvýšené sieťové napätie - je IBA na 220 v a ja mám 242-245 V /som na začiatku vedenia od transformátora.

Ak ti schému do dvoch dní nepošlú, ozvi sa mi, lebo ju musím niekde pohľadať a pošlem ju. Aha - a mám ju v častiach, tak ako sa mi podarilo naskenovať, ale dostatočne sa prekrývajú /až veľ, skoro 1/2 strany/, ale to nevadí.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“