Elektronika k reproduktorům
Moderátor: Moderátoři
- ebastlirna
Elektronika k reproduktorům
Potřeboval bych poradit jak začít s rekonstrukcí. Nechci nic složitého, stačí mi bohatě jednoduchý (schéma)zesilovač a udělat to tak, aby to hrálo. Koupit pár součástek za pár kaček píchnout k PC a poslouchat.
Spíše si najdi na netu nějakou odpovídající stavebnici výhybek a zesilovače a dobastlíš to doma
- ebastlirna
Satelity na jednoduché zesilovače, basák na můstkový.
Na vstup klidně i pasivní výhybku nějakých 160-200Hz (všechno pod dělicím kmitočtem sloučit do jednoho kanálu a připojit na vstup můstku), všechno nad přivést do obou jednoduchých zesilovačů pro satelity. Ty dokonce nemusí mít na výstupu ani tak velké kapacity, protože by nízké kmitočty vyzařovat neměly, tak proč je tam cpát?
Klidně by stačila kapacita 470 µF místo těch katalogových 2200 µF pro reproduktory 4Ω.
Pokud máš zájem tak se mi ozvi přes soukromou zprávu nebo mail.
- ebastlirna
1)Co se zapojí do svorky ST-BY?
2)Potřeboval bych podrobněji popsat jak mám vyvést signály do in L a in BRIDGE; Když mám jacka z PC tak mám levý a pravý signál ty spojim s vyhybkou a z vhybky to povedu do in BRIDGE ? A na ty satelity vemu levy signal do in L1 a pravy signal do in L2 (in L1 a in L2, myslím tím dvě svorky in L, které jsou stejně popsané) ?
Ne vždy je totiž nejlepší řídit hlasitost jenom softwarově z počítače.
Do svorky STD-BY připoj něco mezi 3,5V a 5V proti kostře, když ji spojíš s kostrou, zesilovač se vypne.
Jo, a ještě maličkost: jeden z "předních" výstupů zesilovače otáčí fázi signálu o 180°, o čemž jsem v katalogovém listu nenašel ani slovo (podobně i u dalších integrovaných koncáků pro autorádia, které lze takto v režimu 2.1 zapojit), ale lze to odvodit z blokového schématu. Znamená to, že jeden z reproduktorů musíš připojit opačně, aby při monofonní reprodukci tlačily stejným směrem a zvuk jsi slyšel uprostřed mezi nimi, tedy ne všude kolem, jen ne uprostřed.
- ebastlirna