O Š1203 by se dala napsat knížka. Minimálně o té, co jsem vyfasoval jako novopečený řidič z povolání já.
Opravená převodovka, jen do ní zapoměli nebo tenkrát nebyla, prostě chyběla kulisa řazení. A kdo to moc neuměl nebo o tom nevěděl, tomu tam padaly dva kvalty najednou. Po sundání krycího deklu a víka převodovky se daly vypáčit do neutrálu šroubovákem. Časem jsem to měl už jen na dva šrouby, to abych byl rychlejší. To po příhodě, kdy mi u Anděla v Praze ve špičce tlačil policajt z křižovatky abych mu jí neblokoval.

To bylo ještě v dobách, kdy se nebáli a řídili osobně dopravu, to mladí už neznají ani z youtube.
Jindy se vysypala poddimenzovaná převodovka a šla zařadit jen čtyřka. Na tu jsem s naloženou dokázal odjet z Velkého Meziříčí až do Jihlavy. Jen mi tenkrát musel za dvacku vytáhnout na kopec nad město nějaký řidič ČSAD s Tatrou V3S. Dál to nešlo a domů jsme jeli autobusem. Když jsem si tam se Žukem přijel pro náklad, který byl nutně potřeba, utrhla se mi na něm spojka na přejezdu za čáslaví. To je ale jiná story.
A k tomu Trabantu, nikdy jsem ho neřídil, ale viděl jsem ho totálně rozebraného na nějaké křižovatce, kde dokázal položit na bok náklaďák. Jestli si to dobře pamatuji, byl to Robur. Takže, tohle auto umělo všelijaké věci.

Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.