Zamrznutie načitavania windovs xp pri spuštani
Moderátor: Moderátoři
Zamrznutie načitavania windovs xp pri spuštani
Tak ked to zhrniem počitač nabehne len v tedy ked po vypnuti cez ikony,ho vyne aj v zadu z elektriny.Ak ho nevypne vypinačom z elektriny ,tak pri opetovnom zapnuti počitač pri načitavani windovsu zamrzne.
Vedel by mi niekto poradiť ako to odstraniť?
Dakujem za rady ,Mkat
Ale teď vážně- příčin může bejt víc, hlavně při takovým způsobu vypnutí (počítač NENÍ vysavač, nebo pračka!) může dojít k tomu, že se počítač vypne během zápisu na disk, což znamená poškození jednoho, nebo několika souborů. Zazálohuj prostě uživatelský data a přeinstaluj to, respektive si to nech někým, kdo má nějaký zkušenosti, udělat.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- serviceman
mkat píše:...po vypnuti z elektriny počitač nabehne v pohode-
1. Alespoň vizuálně zkontrolovat elyty na základní desce
2. Vyzkoušet jiný zdroj.
3. Otestovat paměť RAM, popř. vyzkoušet jinou.
4. Otestovat HDD a podívat se také do jeho SMARTu.
5. Nic jiného nedestruktivního pro systém mne zatím nenapadá.
6. Zazálohovat důležité soubory a reinstalovat systém.
Pro úplnost, o jaký operační systém se jedná? Win XP, 7, 8?
Edit: Posunul bych to, bod 5. Obnovení systému do bodu (ke dni) kdy to ještě fungovalo a pom teprve reinstal.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
MetalGod píše:Píše, že to jsou XPčka.
Jo, sorry, přehlédl jsem, ono je to v názvu vlákna.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Jednalo se o nějaký trojský kůň či co. Antivir ho až po delší době našel.
Celý problém byl , že se při načítání po startu spustil jako proces
SVCHOST.EXE což je nic neříkající , protože se za tím může skrývat jakákoli aplikace. Vytížil procesor na 98-100% a počítač nebyl schopen nic dělat. Tento proces se dá ukončit přes Alt-Ctrl-Del. Najít kde je skoro sto procent využití , proces rychle zastavit. Je to chvíle trápení a pak spustit antivirový program.
- serviceman
Zajtra ho asi odnesiem odbornikovi a potom sa ozvem.
Dakujem Mkat.
mkat píše:Je to stolne pc-čko.Program Windovs xp ,domaca verzia.Vela stoho čo ste pisali sme skušali.Na doske som nevidel viditelne vadne kondy.Bod obnovy urobeny,do doby ked išiel normalne.Dcera pozerala a odstranila nejake blbosti.Počitač boél spusteny a skontroloívany v nudzovom režime.Skontrolovať vyťaženie procesora sa asi neda,ked sa len načitava windovs .Stale ta ista chyba.Pokial sa nevypne z elektriny nenabehne.
Zajtra ho asi odnesiem odbornikovi a potom sa ozvem.
Dakujem Mkat.
Ono když to někdo píše jak negramotný. Co je to načitava Windows?
tie čarky?
Z toho si nikdo nedá dohromady co se na té obrazovce vlastně děje.
Zobrazí se při startu jen výpis biosu případně logo bisu a pak se proces zastaví?
Je tam nějaká hláška?
Zobrazí se vůbec logo WindowsXP při spouštění systému?
Zobrazí se logo Windows XP a počítač se po pár sekundách restartuje?
Zobrazí se i plocha?
Jsou ikony na ploše?
U jednoho počítače se mi nechtěl systém spustit po restartu např. proto , že byla zasunut v USB flash-pen , který tomu bránil.
Může tomu např. bránit i nějké CD,DVD v mechanice a nebo disketa s nekorektním formátem.
Pak jsem měl případ desky , kde nechtěl PC často najet z nouzového režimu , pouze černá obrazovka. Zamrzla grafika. Bylo to náhodné.
Pomohly drobné změny biosu.