Sháním schéma časového spínače 0-1h
Moderátor: Moderátoři
Sháním schéma časového spínače 0-1h
má někdo nějaké jednoduché, ověřené zapojení časového spínače, který po nast. čase sepne (0 až 1h). Je vůbec možné toto řešit s 555? S procesory a programováním nejsem kamarád.
Ještě mám el. hodiny z regulátoru komextherm, šly by použít?
- serviceman
- Artaban001
http://www.belza.cz/files1/t4541.htm
- Artaban001
Rád bych si po delším čase zabastlil, vyleptal desku atd.. ono to má něco do sebe.. Ten obvod HEF bych určitě zkusil. V nějhořším se koupi spínacích hodin do zásuvky nebráním..
EL34 píše:Je to pro čerpadlo ve vrtu. Vždycky když napouštím 200l sud, což trvá asi 25 minut, tak to nechám a zapomenu to vypnout a voda teče ven. Několikrát jsem dokonce šel do práce a nechal to zapnutý. Takže vlastně by stačilo i 30 minut, ale chtěl to mít tak 1h. Krok mi stačí klidně 5min.
Rád bych si po delším čase zabastlil, vyleptal desku atd.. ono to má něco do sebe.. Ten obvod HEF bych určitě zkusil. V nějhořším se koupi spínacích hodin do zásuvky nebráním..
To je jak s kanónem na vrabce.
Já měl to samé. Jako plovák jsem použil plastovou lahev, která ovládala spínač.
- Artaban001
EL34 píše:Je to pro čerpadlo ve vrtu. Vždycky když napouštím 200l sud, což trvá asi 25 minut, tak to nechám a zapomenu to vypnout a voda teče ven. Několikrát jsem dokonce šel do práce a nechal to zapnutý. Takže vlastně by stačilo i 30 minut, ale chtěl to mít tak 1h. Krok mi stačí klidně 5min.
Ty kdyby jsi to napsal prvně, tak by tu polovina přízpěvků být nemusela..
Já, stejně jako ostatní, bych se přikláněl k hladinovému spínači. V nejjednodušší verzi by měl podobu nerezový, nebo měděný trubičky, ve kterých by byly dva vodotěsně zabudované jazýčkové kontakty - Horní a spodní hladina. Na trubičku by jsi navlíkl plovák z polystirenu, který by nesl vhodný magnet..
Nějaký to relátečko by se už postaralo o vypnutí, či zapnutí čerpadla.
A pokud se Ti nechce bastlit, souprava na hlídání hladiny se dá koupit. Nebo opajcovat od někoho..