měřák elektronek

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Sendyx

#16 Příspěvek od Sendyx »

Když je třeba klást si cíle, tak raději nemalé :)
Z toho popisu a fotek nejsem tak úplně moudrý, nevím, co tam dělá ta zmínka o filtru 5GHz, taky napětí se mi poněkdu vymyká... některé věci jsou z popisu přístrojů docela jasné, ale nebylo by marné znát princip zapojení.

Ten Weigelův přístroj je třeba taky hezký, ale leccos neumí a umět nebude.
Sendyx

#17 Příspěvek od Sendyx »

Sendyx

#18 Příspěvek od Sendyx »

U toho kusu na ebay je přístroj s popisem Helix Current, navíc Cathode Voltage v rozsahu do 15kV. Sypu sobě na hlavu popel, je to laboratorní zařízení na měření na měření TWT, což je snad ekvivalent výrazu "elektronka s postupnou vlnou".
Naposledy upravil(a) Sendyx dne 09 úno 2007, 23:00, celkem upraveno 1 x.
Crifodo

#19 Příspěvek od Crifodo »

Sendyx píše:Ten Weigelův přístroj je třeba taky hezký, ale leccos neumí a umět nebude.

vzhledem k tomu, že ještě asi ani není hotový, je to dost odvážně tvrzení. Předhoď vlastní, naprogramuj v C++ aspoň takové rozhraní jako on a já ti slibuju, že pak spravedlivě rozsoudím, kdo z vás má blíž k tlachalovi a kdo ke konstruktérovi-bastlířovi :wink:
Sendyx

#20 Příspěvek od Sendyx »

Nejde o tlachání, ale o posouzení případným uživatelem. V popisu přímo vidím, že nemůže určité věci měřit bez zásahu do HW a dost zásadních úprav. Je otázka, jestli to autor potřebuje.
Sendyx

#21 Příspěvek od Sendyx »

Dovolím si podotknout, že měření výkonových elek pomocí PC, AD a DA převodníků jsem měl vyřešeno jednoúčelově před 8 lety. Běhalo to na obyčejné 486DX2 v Dosu jako kompilát z Q-Basicu. Bohužel se mi nepodařilo dopracovat software do podoby, aby se dalo s tabulkami údajů pracovat optimálně, ale i tak to nebylo marné. Změřilo se na tom a napárovalo pěkných pár set elektronek. Bohužel havárie jednoúčelově vyrobené stykové karty s převodníky a neschopnost jejího tvůrce :-( byla Game Over pro tento pokus. Zkušenosti jsou, součástková základna je dnes lepší, takže pokud se mi nepodaří sehnat něco, co by mi vyhovovalo a bylo zaplatitelné, vlastní stavba se bude konat.
Crifodo

#22 Příspěvek od Crifodo »

No vidíš, to už je lepší. To je aspoň slovo chlapa :wink:
Sendyx

#23 Příspěvek od Sendyx »

Nemůžu tady vykecávat vše, co se dělo a bude dít v Menlo Parku :D
Crifodo

#24 Příspěvek od Crifodo »

Na Menlo se klidně vy***, v době Číňanů už je to beztak jedno! :P
Radši si sháněj 7NU74, protože po době lampové přijde do módy doba germaniová. Stačí jen aby to nějaký nostalgik nastartoval a najednou se germaniový zvuk bude všem líbit. Pamatuju ještě dobře, jak všichni ukrupovali z IO a lampu nechtěl nikdo ani vidět :lol:
Sendyx

#25 Příspěvek od Sendyx »

Moc bych se nesmál, ale germaniová lobby už dávno produkuje. Nedávno jsem dost dobře prodal kupu Tungsram OC1016 a nějakých spínacích 30W germanií z vojenských zásob.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“