Desulfatácia PB Akku
Moderátor: Moderátoři
- Bastlfanda
Ale co je zvláštní, tak na tom článku, který nebublá, je hustota 1,25g/cm2 a navíc je napětí baterky druhý den po odpojení nabíječky 12,7V. Nezdá se mi, že by byl článek zkratovaný. S tou baterkou jsem normálně jezdil, startovalo to. Jen jsem čistil startér a dal jsem blbě uhlíky, tak to potom startérem nepotočilo (zhasly kontrolky) a musela pomoct jiná baterka. Po vytažení z auta měla baterka napětí 12,5V a hned jsem ji dával nabíjet.
Je ale fakt, že asi tři měsíce v zimě stála a dost zoxidovaly kontakty.
- tomasjedno
Nejspíš má vyšší samovybíjení, což může být znečištěným elektrolytem anebo kalem na dně, dosahujícím už k deskám.
Možná by stálo za pokus s tou baterkou trochu zašplouchat, elektrolyt z článku vylít, několikrát ho propláchnout destilkou a znovu nalít elektrolyt (pokud bude článek nabitý, tak o hustotě 1,28 g/cm³). Když budeš mít štěstí, tak ho vyléčíš, když ne, tak ho zabiješ.
A kutilmile - nelituju tě
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
pawka píše:...tam nemas jen 12V
Nechápu, ale to je jedno, dej si tam co chceš.
Vlastně ani nevím co a proč řešíš. Jen jsem tě chtěl upozornit na chyby. Vlákno už je více než 3 měsíce bez odezvy.
Eleman píše:pawka píše:...tam nemas jen 12V
Nechápu, ale to je jedno, dej si tam co chceš.
Vlastně ani nevím co a proč řešíš. Jen jsem tě chtěl upozornit na chyby. Vlákno už je více než 3 měsíce bez odezvy.
nechtel sem te nijak urazit, sem velice rad za vse! kdyz zacnu vybijet z nabity aku zacne to na odberu cca 3-4A. myslel sem ze je W/aktualní napeti akumulatoru a ne jmenovité. ale i tak kazda bere jinak, jsou ruzny rady sice na to napisou 50W ale vim ze od osramu super svitiva silver starka,ma slabsi vlakno nez osram classik ci jeste min oproti osram light day. silverstara taky casto driv odejde.
ale jak jsi psal,neni dulezite presne kolik,ale za jak dlouho se aku vybije a kolikati aktualně.
toto vlakno je věčné