Záhadné snížení hlasitosti sluchátek WH-205
Moderátor: Moderátoři
Záhadné snížení hlasitosti sluchátek WH-205
Dostal jsem na opravu sluchátka WH-205. Klasická závada, přerušený kablík u konektoru. Už jsem je jednou opravoval, tak rok a půl zpět, a vše bylo bez problémů. Nyní mi je známý donesl znovu - ty samé, opět stejná závada. Napojil jsem tedy kablík znovu, sluchátka jely, asi dva měsíce u mě ležely, protože s dotyčným se vidím jen občas, před pár dny jsem mu je vrátil. Dal je do mobilu, zkusil, a hned říká, že hrají moc potichu. Nevím, jak moc hrají "mušle", oproti mým několika sluchátkám, a dokonce i jiným mušlím opravdu hrály o dost tišeji. Vše jsem zkontroloval, a žádnou vadu nenašel. Odpor mušle (měřeno na konektoru) je 33 Ohmů, měřeny obě mušle v sérii - 65 Ohmů.
Nemá někdo podobnou zkušenost s těmito nebo i jinými sluchátky?
S něčím takovým jsem se ještě nesetkal. Přitom sluchátka jinak hrají pěkně, obě se stejnou intenzitou. Je dost nepravděpodobné, že by se poškodily obě mušle naprosto stejně. Uloženy byly na místě se spoustou jiné elektroniky, bez nějakých neobvyklých vlivů, jako silné střídavé magnetické pole apod.
Neumím si to vysvětlit. Zůstaly mi, majitel takové tiché sluchátka už nechtěl. Mohu tedy s nimi provést ještě nějaké pokusy.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
A k tý hlasitosti - ať si milej kamarádíček překontroluje, jestli si náhodou během tý opravy neučunil update softu v telefonu/přehrávači a pak nenastavil jako "country" kteroukoliv krajinu v €urohujerským SosiálSajúzu. Nebo jestli se mu tak nestalo v rámci "automatickýho upgradu". Pokud tak učunil nebo mu bylo učuněno, je na vině právě ten updatovanej přehrávač, protože ti zku.rvený €urohujeři už se ne.se.rou jenom do poloměru zakřivení vokurek nebo banánů, ale i do max. hlasitosti přehrávačů provozovanejch na území €urohujerský byrokracie a před několika lety nařídili omezení max. výstupní úrovně všech přehrávačů bez ohledu na citlivost nebo další parametry sluchátek. Tudíž všecky sice kvalitní, ale míň citlivý sluchátka hrajou naprosto nesmyslně potichu, protože nějakej de.bil v €urohujerský Bru/(_!_) si vymyslel tenhle naprosto ko.kotskej předpis...
A kutilmile - nelituju tě
http://handsfree.heureka.cz/nokia-wh-205/
V jakém stavu mi je přinesl nevím, nezkoušel jsem je. Poškození kabelu bylo jasně viditelné, nebylo co řešit. Po opravě hrály dobře, stejně, hlasitost jsem nijak nezkoumal.
Nemá někdo zkušenost přímo s tímto typem sluchátek (tedy přesněji handsfree)?
Odpor špuntů, se kterými jsem to porovnával byl poloviční, kolem 16 Ohmů, ovšem rozdíl v hlasitosti je markantnější, než kdybych např. nahradil 4 Ohmový reproduktor 8 Ohmovým.
Nemá ještě někdo nějaký nápad? O sluchátka nejde, jen mi to prostě "nejde do hlavy".
Nebo tento typ je opravdu tak málo citlivý? Nebo slábnou magnety? Nebo...???
Hlavně já když jsem jednou zapojil do počítače právě takovýto sluchátka (mám taky nokii) tak to taky nehrálo, respektive to nějak divně ,,škrundalo" z povzdáli...
A taky jsem dostal takovýto headset k samsungu, protože je poškozený, problém je v tom, že má jaksi trochu ,,povypáčený" krajní pin, když to dám do nokie tak to hraje, ale když ho napojím do Prestigia, tak to hraje taky potichu, a jen když to pořádně přitlačím směrem k telefonu, tak to hraje jak má...
Nýbrž v té kostičce která je tlačítko je i mikrofon, pokud ho kamarád nepotřebuje a nepoužívá¨- má to jen na muziku, zkusil bych ho zrušit, kapsli tam ponechat, mikrofon z ní vykuchat, a napojit normální 3 pinový jack, tu čtvrtou žílu ponechat volnou na obou koncích, v té kostčicce to pospájet bez mikrofonu - třeba jen na zkoušku, nikdy jsem to neměl rozebrané, ale nevím, jestli tam není nějaká ,,elektronika" kterou jste někdo mohli nějakým způsobem ,,spálit"
A jestli jsi dal ty měniče do ,,série" právě kvůli tomu konektoru, a předtím byl na každý kanál jeden, tak to může být zrovna tak tím, do větší impedance menší výkon. . .
Viděl bych to problém v jednom z uvedeném...
V krabičce je jen elektret, rezistor a tlačítko. Celé je to spojeno pouze s mikrofonním pinem a GND. V této krabičce jsem i odměřil vodivost spojení od konektoru až k ní a je vše OK.
Za krabičkou je ještě (zalité) rozdvojení do jednotlivých sluchátek.
Nemám ho prověřené, ale jelikož souhlasí odpory sluchátek měřené samostatně i v sérii, problém tohoto typu neočekávám.
Zítra asi otevřu jedno sluchátko, jestli to něco nenapoví, protože je to záhada jako hrom.
Zkus si schválně připojit sluchátka do telefonu a velmi pomalu a opatrně vytahuj Jacka z konektoru ven- najednou to bude hrát silně.
Pravdu má ten, kdo říká že to krmíš rozdílovým signálem. Ale problém není v upadené GND.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...