W XP a Skype

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kingjanbb

#16 Příspěvek od kingjanbb »

Tak som odinštaloval aktuálny Skype a opätovne som nainštaloval staršiu verziu Skype. Všetko ide dobre, zrušil som možnosť opravného balíčka u Skype. Pred chviľkou som dohovoril s dcérou v Austrálii, audiokvalita výborná, až na to, že som asi zvolil veľmi starú verziu, ktorá mi neponúka okno video. Zaujímavé je však že v Nastavení mi kameru najde. Zvolím asi predsa len nejakú novšiu verziu. Zatiaľ všetkým ďakujem, sám by som na to nikdy neprišiel že je to v SP3. Prekliaty biznis...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od forbidden »

Jo, ale to by musela být nainstalovaná VLK verze, na OEM verzi VLK key nebude fungovat.
Leda by tu instalaci upravil.
Mira_A

#18 Příspěvek od Mira_A »

Aby to fungovalo s jakýmkoli klíčem musí stejně stáhnout warez upravenou verzi XP. Originální z origoš CD prostě fungovat nebude.
Takže je uplně jedno jestli to pak hackne warezem nebo si stáhne warez upravenou instalační verzi. Na stránkách MS prostě nestáhne a nezaregistruje klíčem z nějakého vyřazeného PC. Musel by mít origo instalačku k tomu PC.
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

FHonza píše:Na jeden "odemykací" kód bez ohledu na HW funguje u XP Volume licence. u OEM to tak není.

Standardne OEM Windows (nebrandovane - tzn. nie DELL, HP, Lenovo a pod.) funguju s lubovolnym OEM klucom (musi sa dodrzat Home resp. Professional), pretoze vsetky CD su rovnake.

Pri znackovych PC je v BIOSe nejaky kluc a instalacne CD je upravene tak, ze to zisti a funguje bez aktivacie (a bez zadavania cisla).
FHonza

#20 Příspěvek od FHonza »

Ale klíč musí být nepoužitý. Jednou použitý OEM klíč už nejde použít na další instalaci na zcela jiný HW. Kdežto u VL jde jeden klíč na libovolný počet instalací. Teda u XP, u 7 už je to bohužel jinak.
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Instalacia prejde. Otazna moze byt akurat aktivacia. Poznatok z praxe:
Vybral som disk zo zruseneho PC a vlozil do uplne ineho. Vyriesil som problemy s drivermi, aby to vobec bootovalo. Vyziadalo si to aktivaciu a ta bez problemov presla.
FHonza

#22 Příspěvek od FHonza »

Fakt ? 8O Tak to já mám přesně opačnou zkušenost. Do PC sem přidal řadič 4x sériový port a bylo hotovo ... MS Genuine prostě řek že ne.
kingjanbb

#23 Příspěvek od kingjanbb »

Aj keď som vám už poďakoval, ešte sa k tomu vrátim: nechcem to však rozmazávať, lebo je to prinajmenšom veľmi citlivá téma. Takže našiel som takú verziu, kde mi už ide bez závad aj video. Neviem dokedy to takto nechajú, ale predsa nebudem kupovať na staré kolená WXP teraz, pred koncom jeho podpory. Skype však potrebujem na časté telefónovanie s rodinou v Austrálii. Dosť ma to vystrašilo, ale malo to význam: konečne som si zazálohoval dôležité veci, najmä schémy a servisnú dokumentáciu, aj keď to síce robievam priebežne, tentoraz som to urobil na moje možnosti čo najdôkladnejšie. Na NTB mám legálnu VISTU, takže zálohu na telefónovanie mám, ale s tými stolnými PC sa mi robí akosi pohodlnejšie. Pokusy s SP3-kou robiť nebudem, nie som až tak znalý v problematike OS, keby mi to zostalo takto, tak som spokojný. Ono to nie je len o tom že chcem ušetriť, problém je aj v tom, že sa bojím toho aby mi po nainštalovaní napr. legálnej W7 či W8 išli všetky moje už staručké, ale dobré a funkčné periférne zariadenia (tlačiareň HP5L, skener HP 5300, digizáznamník OLYMPUS a pod. Tieto veci mi napr. pod VISTOU už nejdú nainštalovať a predpokladám že do nových OS sa už páni z MS neunúvali vložiť takéto staré ovládače. Mne by to takto však mohlo vydržať až do ..., ktovie dokedy budem ešte vidieť na monitor - 70-ka sa blíži. Ešte raz vám ďakujem. Ak by som mal nejaké problémy, samozrejme že sa s vami poradím, teda ak dovolíte... :(
keemo

#24 Příspěvek od keemo »

hm len dockaj,on sa ten parchant (skp) raz aktualizuje ked ho spustis a bude to zas "mrtve"... minimalne dvakrat sa mi aktualizoval bez moznosti storno...
PotPalo

#25 Příspěvek od PotPalo »

Najnovšia verzia veru vyžaduje SP3. Staršia ešte nie. Ak sa to vypne, tak sa automaticky neaktualizuje. Pozri sem.
Skype 3.8.0.188 už podporuje aj videohovor, odskúšané.

Ešte poznámočka: keď vytvárate nový skype účet, treba v hesle použiť minimálne 1 číslicu. Starší skype na to neupozorní, iba to zastaví a účet sa nevytvorí.
DeniS

#26 Příspěvek od DeniS »

nechcem zakladat zbytocne dalsiu temu tak sa spytam tu.
Mam W7 32bit a skype som pouzival tak polroka bez problemov no poslednu dobu (asi po neakom update) skype vyuziva min. 50% cpu asi 10 minut potom ide normalne.Skusal som aj ine verzie z tych poslednych, ale bez zmeny.Odinstaloval som ho cez total uninstall, vymazal vsetko z appdata.Ziadna zmena.Pridal som skype.exe do vynimiek v eset smart security aj v antivire aj vo firewalle.Uz neviem co sa mu nepaci.Viete neako pomoct?
DeniS

#27 Příspěvek od DeniS »

nikto nevie pomoct?
serviceman

#28 Příspěvek od serviceman »

DeniS píše:Skusal som aj ine verzie z tych poslednych
Zkus nějakou starou verzi, odkazy tady jsou. Máš W7 updatované, SP?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od jjilek »

rnbw píše:Hlavne ked sa vsade vyhadzuju PC s legalnymi Windows. Staci si niekde z takeho PC zobrat/opisat cislo.

Nebo si nějakým způsobem obstarej celou bednu. Pokud by Ti na ni ve šrotu za babku dali i doklad, tak máš XP podle podmínek Microsoftu zcela legálně. Jen musíš najít vhodné CD, které s tím štítkem bude schopné instalace.
DeniS

#30 Příspěvek od DeniS »

Mám W7 updatované vrátane SP1.Nakoniec som dal verziu skypu 4.2 a beží bez žratia CPU pri štarte.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“