Odpočuvanie cez mobil

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZVUK2000

#16 Příspěvek od ZVUK2000 »

Mám ZTE, a i když je vypnutý tak je stále přípojený na NET. Normálně mi chodí emaily. Tak raději vypínám data, už jen proto že šetřím baterii.
Artaban001

#17 Příspěvek od Artaban001 »

Než jsem poslal do bazaru dotykovku, zjistil jsem, že ten hajzlík dokázal týdenní FUP vyčerpat během pěti minut (měl jsem týdenní paušál za 39Kč, FUP asi 30MB týdně a rychlost 3.5MB), než jsem se naučil internetovou službu po použití deaktivovat.
Nakonec mám SAMSUNG S5610 a MOTOROLU W230 - i tá vydrží nabitá dýl, než XPERIA. A jsem spokojen.
SDZ

#18 Příspěvek od SDZ »

K odposlechu: Jsou firmy,kterým se zašle mobil a oni ho upraví tak,že funguje jako GPS lokátor a i při vypnutém telefonu lze dálkově odposlouchávat.

Mám SAMSUNG S5610 ,předplacená karta 2.50kč volání,1.50 SMS a internet zadarmo neomezeně -tuto kombinaci si nemůžu vynachválit.
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

No ale když přijdeš do krámu koupit simku a řekneš , že chceš zablokovt vše mimo volání a SMS , tak se tváří , že tě nechají odvézt rychlou . Pro rodinu to máme všichni proto , že tchýni už dvakrát vybrali nabití . A stejné to bylo u mladého s internetem , než se otočil , prachy fuč . :D To je vždycky kydů , že to nejde atp. já na to , že si počkám a odcházím spokojen .
destilator
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od destilator »

dakujem vsetkým za odpoveď.
ja som myslel hlavne odpočuvanie napr. nejakymi tajnými službami, alebo políciou, ktore "by mal povolit súd"
asi tak nejak, ze na dialku by cez operatora mobilnej siete aktivovali telefon a prepli ho do režimu vysielania.
a hlavne som chcel vediet to, ze ci by taketo odpočúvanie mohlo byť detekovane takou blikajúcou ledkou co sa volakedy lepila na mobily a pri telefonovaní blikala. myslim si, ze pokial je v cinnosti gsm modul, tak by mala tá ledka blikat.
či?
asi na displeji nebude nic vidiet, lebo keby to bolo nejak indikovane, tak by to nemalo zmysel odpocuvat a byt pri tom "videný"
samozrejme nemyslim seba. lebo ked mi vola manželka ze kde som a či by som nekupil cestou domou chleba mlieko a maslo tak toto isto nikoho nezaujima :D :D :D
Yarda1

#21 Příspěvek od Yarda1 »

rnbw píše:Ked sedis v restauracii, tak tvoj vlastny mobil bude ta posledna vec, co ta moze odpocuvat.
Svého času byla někde zpráva, že zástupce nějaké společnosti uzavřel obchodní smlouvu za těžké (tedy podle mé představy) prachy na odpočívadle u silnice, tak jsem se podivil, jestli je to k takovým účelům obvyklé místo. Ale teď když se dočítám jak a koho lze odposlouchávat, tak už to docela chápu.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
weed_smoker

#22 Příspěvek od weed_smoker »

Funkce odposlechu i s vyndanou baterkou je asi blbost,ale jinak zajímavý
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3048 ... on-vypnuty
destilator
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od destilator »

weed_smoker píše:Funkce odposlechu i s vyndanou baterkou je asi blbost,ale jinak zajímavý
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3048 ... on-vypnuty

Ani mne sa to nechce verit že by to šlo bez baterie, ale kto vie čo su to tie biele skrinky. Američania odpočúvajú všetkých a všade. Veď len pred nedavnom sa prevalila informacia o odpocuvani europskych politikov. A sledovanie mejlov tých, čo majú vytvorenu mejlovú schranku na google serveri je vraj bezne...
Ale aj u nas na slovensku je vraj system odpočuvania podobný. (sledoval som ako to na niektorej sl. televizii spominal bezpečnostný expert na gsm siete)
Povedal že "nieje vylúčené že ked niekto povie do mobilu nejaké klúčové slová, že sa zapne automatický odposluch"
Ale až by niekto odpočúval mňa, isto sa čuduje že prečo mi pred 10timi rokmi manželka volála že kúp 3litre plnotučného mlieka a kilo salamy, a teraz že kúp 1 odtučnené mlieko a 10dekov salámy :D :D :D
Otkundes

#24 Příspěvek od Otkundes »

Patřím k lidem, kteří před boomem mobilů, žili spokojeně i bez neustálého tlachání do telefonu. Nehodlám se s tou 🤐 krabičkou pořád mazlit, co chvíli láskyplně koukat na její displej, předvádět se s ním před kolegy, nebo třeba v autobuse na plnou hubu veřejně řešit své osobní/pracovní problémy. Pokud jdu někam něco projednat, mobil si neberu - nechci být u toho rušen. A doma? Odložím ho a večer ho vypnu. Jsme na EB technici, kteří si snad umí představit cestu signálu od mobilu k mobilu, známe i vysílací pásma. Mnozí již jistě pochopili, že i když je systém GSM kódován, ten kódovací algoritmus vytvořil - člověk. Proto může být kód též rozkódován. Fyzikální zákony šíření elmg. záření známe. Zvědavost velkého bratra též. Proto máme velkou výhodu: umíme se bránit. Stanu-li se paranoidním, mohu třeba mobil vypnout, vložit do plechového hrnce s pokličkou a vložit do mikrovlnky. Ať si pak někdo odposlouchává, co se děje v kuchyni!
Co chcete víc?
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od kulikus »

Bez baterie odposlech u standardniho mobilu nejde.
Vevnitř je sice zálohovací článek kvůli uchování času po dobu výměny baterie, ale ten není schopen napájet výstupní obvody.
Elektretový mikrofon podobně, a nevyrobí dostatek energie pro odvysílání.
rnbw

#26 Příspěvek od rnbw »

Zalohovacia bateria je podobnej velkosti ako bateria v hodinkach. Je rada, ze zvladne udrzat tie hodiny. A ani to po par rokoch uz nezvladne.
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od kulikus »

Vyžádat si totiž jejich souhlas se šmírováním, nestačí, nehledě k tomu, že nikdo se zbytkem sebeúcty by to snad nepodepsal... i když...u nás je už všechno možné.

V předchozí státní firmě jsem podepsal souhlas se sledováním mých e-mailů zaměstnavatelem. Po půlroce bez práce docházely prostředky, podepsal bych i větší hanebnost ...
EKKAR

#28 Příspěvek od EKKAR »

Podle zákona, pokud k mailování i lezení na net používáš zařízení vlastněný a provozovaný zaměstnavatelem, tak k případným soukromým účelům využíváš služební majetek - a ten zaměstnavatel má právo požadovat přístup a kontrolu ke svýmu zařízení. Může tak případně vyčíslit náklady, který ho tvoje soukromý účely stály atd - tohle je pochopitelný a nevím, proč bych zaměstnavateli neměl dát souhlas k tomu, aby si četl mou služební poštu vykonávanou v rámci zaměstnání - PRO SOUKROMÝ ÚČELY JEDNODUŠE NEPOUŽIJU SLUŽEBNÍ PŘÍSTUP NA NET A JE TO HOTOVÝ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jandu

#29 Příspěvek od jandu »

Asi by sme sa mali báť prieskumných lietadiel AWACS .....
Dokáže odpočúvať do vzdielenosti cca 500 km takmer všetko s elektrickým signálom.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Hill
Administrátor

#30 Příspěvek od Hill »

Byla tu řeč o odposlechu mobilů. Na něj musí být souhlas soudu nebo postiženého, protože jde o závažný zásah do soukromí - i když služebním mobilem zaměstnanec soukromě nikam nevolá, obsah příchozích hovorů ovlivnit nemůže (ovšem, lze zavěsit, lze je nebrat, pokud je ovšem známo, z jakého čísla nebo od koho je nebrat). Mohou být značně osobní a jejich obsah snadno zneužitelný, o znalosti soukromých kontaktů zaměstnanců nemluvě.
Mail je něco jiného:
soukromé maily si soudný člověk samozřejmě nebude vyřizovat v práci, nota bene ve služební poště, zvlášť, když jede přes společného síťového klienta (například IceWarp), který všechno zálohuje na serveru, kde nemá možnost kopie mailů smazat, a ví o tom. Sociální sítě může zaměstnavatel zablokovat (a také to mnohý prozíravě dělá, některé závislé pipiny se pak nestačí divit doplatkům za připojení soukromým mobilem, když to nejde přes firemní síť z počítače, co mají na stole).
Prostě zaměstnavatel má právo udělat opatření, jakými zamezí úniku informací. Úplně mu zabránit nelze, viz hospoda a podobné dispečinky včetně mobilů.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“