Odpočuvanie cez mobil
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Nakonec mám SAMSUNG S5610 a MOTOROLU W230 - i tá vydrží nabitá dýl, než XPERIA. A jsem spokojen.
- destilator
- Kontaktovat uživatele:
ja som myslel hlavne odpočuvanie napr. nejakymi tajnými službami, alebo políciou, ktore "by mal povolit súd"
asi tak nejak, ze na dialku by cez operatora mobilnej siete aktivovali telefon a prepli ho do režimu vysielania.
a hlavne som chcel vediet to, ze ci by taketo odpočúvanie mohlo byť detekovane takou blikajúcou ledkou co sa volakedy lepila na mobily a pri telefonovaní blikala. myslim si, ze pokial je v cinnosti gsm modul, tak by mala tá ledka blikat.
či?
asi na displeji nebude nic vidiet, lebo keby to bolo nejak indikovane, tak by to nemalo zmysel odpocuvat a byt pri tom "videný"
samozrejme nemyslim seba. lebo ked mi vola manželka ze kde som a či by som nekupil cestou domou chleba mlieko a maslo tak toto isto nikoho nezaujima
Svého času byla někde zpráva, že zástupce nějaké společnosti uzavřel obchodní smlouvu za těžké (tedy podle mé představy) prachy na odpočívadle u silnice, tak jsem se podivil, jestli je to k takovým účelům obvyklé místo. Ale teď když se dočítám jak a koho lze odposlouchávat, tak už to docela chápu.rnbw píše:Ked sedis v restauracii, tak tvoj vlastny mobil bude ta posledna vec, co ta moze odpocuvat.
- weed_smoker
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3048 ... on-vypnuty
- destilator
- Kontaktovat uživatele:
weed_smoker píše:Funkce odposlechu i s vyndanou baterkou je asi blbost,ale jinak zajímavý
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3048 ... on-vypnuty
Ani mne sa to nechce verit že by to šlo bez baterie, ale kto vie čo su to tie biele skrinky. Američania odpočúvajú všetkých a všade. Veď len pred nedavnom sa prevalila informacia o odpocuvani europskych politikov. A sledovanie mejlov tých, čo majú vytvorenu mejlovú schranku na google serveri je vraj bezne...
Ale aj u nas na slovensku je vraj system odpočuvania podobný. (sledoval som ako to na niektorej sl. televizii spominal bezpečnostný expert na gsm siete)
Povedal že "nieje vylúčené že ked niekto povie do mobilu nejaké klúčové slová, že sa zapne automatický odposluch"
Ale až by niekto odpočúval mňa, isto sa čuduje že prečo mi pred 10timi rokmi manželka volála že kúp 3litre plnotučného mlieka a kilo salamy, a teraz že kúp 1 odtučnené mlieko a 10dekov salámy
Co chcete víc?
Vyžádat si totiž jejich souhlas se šmírováním, nestačí, nehledě k tomu, že nikdo se zbytkem sebeúcty by to snad nepodepsal... i když...u nás je už všechno možné.
V předchozí státní firmě jsem podepsal souhlas se sledováním mých e-mailů zaměstnavatelem. Po půlroce bez práce docházely prostředky, podepsal bych i větší hanebnost ...
A kutilmile - nelituju tě
Mail je něco jiného:
soukromé maily si soudný člověk samozřejmě nebude vyřizovat v práci, nota bene ve služební poště, zvlášť, když jede přes společného síťového klienta (například IceWarp), který všechno zálohuje na serveru, kde nemá možnost kopie mailů smazat, a ví o tom. Sociální sítě může zaměstnavatel zablokovat (a také to mnohý prozíravě dělá, některé závislé pipiny se pak nestačí divit doplatkům za připojení soukromým mobilem, když to nejde přes firemní síť z počítače, co mají na stole).
Prostě zaměstnavatel má právo udělat opatření, jakými zamezí úniku informací. Úplně mu zabránit nelze, viz hospoda a podobné dispečinky včetně mobilů.