Internet - kedy pripojí, kedy nie
Moderátor: Moderátoři
Bol som preč, nerobil som s tým.
Serviceman, ak chceš, môžem sem priložiť výpis z toho wieveru. Ja som sa dozvedel akurát, že "Realtek PCIe GBE Family Controller is disconnected from network." a keď kliknem na detaily, vidím sady čísiel, ktorým nerozumiem.
Pre doplnenie, dodatočne mi došlo, že to s PIII musí byť blbina. Niekedy ťažko beriem na vedomie, že systém klame a nechám sa domotať. Navyše, ktoré PIII malo SATA.
Duvsan píše:Linuxu (z CD) kábel vyhovuje, Windowsu už nie?
Chceš vyřešit problém nebo diskutovat? Ano to už jsem zažil - pro win měl výpadky a tak ho systém odstřihl. Také je známé, že hodně TP-Linku dělá problém když se na něj připojí zařízení iPad, iPhone ... pak už nejsou schopny přidělit adresu dalším věcem.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Duvsan píše:Mám router TP-Link WR841N. Skúsil som to dať napriamo (ja som zostal bez signálu), chovalo sa to rovnako. Na streche je klasický tanier 5.4GHz (myslím).
Z tohoto jsem pochopil, žes napojil PC přímo na WiFinu a že se to chovalo stejně, router bych tedy vyloučil. Kabel jsi použil ten, kterej vedl předtím do routeru? Pokud ano, i kabel bych vyloučil.
Winsockfix nepomůže, když to hlásí, že kabel byl odpojen, ale za vyzkoušení nic nedáš.
Skúsiť nastaviť sieťovej karte natvrdo rýchlosť siete na 100Mbit/s Full duplex (originál býva autodetect, alebo autonegotiation). Ak nepomôže znížiť na 10Mbit/s Full duplex.
Ak to pomôže možno nechať toto nastavenie. V tom prípade by som tipoval na problémy routra, prípadne kábla (aký je dlhý kábel, je tienený ?)
Počas mojej praxe IT-čkára, som sa ešte nestretol s problémami sieťovej karty kvôli nelegálnemu winu
Doska je GigaByte GA-P31-DS3L, socket LGA775, 45nm CPU.
Kábel je ťahaný cez celý barák k rútru a späť, spolu nejak 30-50m. Tienený nie je.
DuCma, prepáč, môj rúter vie to nastavenie rýchlosti? Na auto mám channel, channel width a to je všetko. V sekcii "Wireless" je položka "Max Tx Rate:" a tam mám hodnotu 300Mbps. To je ono?
A už jsi to zkoušel bez něj?Duvsan píše:Kábel je ťahaný cez celý barák k rútru a späť, spolu nejak 30-50m. Tienený nie je.
Nebo ještě proberem třeba změnu dodavatele elektřiny a třeba by za to mohlo i globální oteplování.
Tester kabelů nemáš předpokládám. Na tak dlouhém kabelu se může dít cokoliv zvlášť pokud je to nějaký ten více méně co měď ani neviděl. TAkže pokud nemáš tak dlouhý kabel tak vem router dones ho pc propoj krátkým kablíkem a sleduj zda se spolehlivě připojí. Případně zkus zda budou výpadky. Stačí pustit ping.......
Výpis:
Pinging www.google.sk [173.194.112.159] with 64 bytes of data:
Reply from 173.194.112.159: bytes=64 time=19 TTL=56 seq=1
Reply from 173.194.112.159: bytes=64 time=21 TTL=56 seq=2
Reply from 173.194.112.159: bytes=64 time=40 TTL=56 seq=3
Reply from 173.194.112.159: bytes=64 time=19 TTL=56 seq=4
Ping statistics for www.google.sk
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milliseconds:
Minimum = 19, Maximum = 40, Average = 24