autozosilovac v byte

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Split

#16 Příspěvek od Split »

mozno...ale to je jedno...
Vsetko co sa da pokazit sa raz pokazi.
Sendyx

#17 Příspěvek od Sendyx »

Jestli už předem vidíš překážky, raději si něco kup. Musíš se rozhodnout, jestli chceš něco sám uplácat, nebo mít něco, co bude slušné a budeš to používat beze studu a bez ohrožení života. Lze obojí naráz, ovšem potřebuješ znalosti a zkušenosti.
Nevím, co je zajímavé na možnosti splácat autozesilovač s nějakým zdrojem a používat to doma.
Split

#18 Příspěvek od Split »

no je to zaujimave jelikoz trafo ppodla mna na autozosik nepotrebuje az taky vykon(hovorim o zosiku 2x20W)
Sendyx

#19 Příspěvek od Sendyx »

A to je autozesák perpetuum mobile ? Jestli má výkon 2x20W, že mu bude stačit 5W trafo ?
jef111
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od jef111 »

Nechci se moc míchat do této debaty, neboť moje nároky na audiotechniku poměrně přesahují rámec kategorie, která se tu řeší... Ale přesto musím něco dodat:
Problém součástek, náhradních dílů atd. lze řešit velmi levně, sice je to poněkud zdlouhavější než zajít do obchodu, ale rozhodně se to vyplatí. Před chvílí jsem to řešil kousek vedle na tomto fóru. Stačí zajet za město na nějaký ten bordeldvorek (sběrný dvůr, šrotiště... :) ) a tam už si určitě každý vybere. Někdy se toho musí obejít víc, nejlepší je vyhradit si na takové kramování celý den. Ještě nikdy jsem se z takové akce nevrátil s prázdnou :lol: ... a že už jich bylo... Mnoho lidí mi dodnes nevěří, co všechno odtamtud mám :D
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
paveltl

#22 Příspěvek od paveltl »

Sendy: takových perpetum mobile co mají 5W trafo a výkon 2x200W jsem už viděl hafo :D :D :D

Splite: Na zesík 2x20W budeš potřebovat trafo stejného výkonu ať se jedná o Zesilovač nebo autozesík. Rozdíl bude jen v jeho výstupním napětí. Autozesíky si vystačí s napětím 12-15V, za to jsou v můstku takže větší proudový odběr ze zdroje, což znamená větší náklady na usměrnění a filtraci. Normální zesilovač mívá napětí vyšší právě proto že není zapojen do můstku, což kromě nižšího odběru znamená i lepší parametry. :twisted:
Gabca
Kontaktovat uživatele:

basy ?

#23 Příspěvek od Gabca »

Zdravim,jestli ti jde pouze o basy...........tak postav toto
http://www.chrudim2000.cz/tuning/interi ... lovac.html

ted jsem ho akorat doladil vcetne skatule......... zkouseno na PC zdroji.........dela peknej bordel....... a az bude teplejc tak mam este ukol nachysta na nej 2 auta......... ja jsem se dlouho rozmejslel ho postavit...nebyly kacky na soucastky.........a konecne jsem ho postavil a poslechl a spokojenost............ale ja bych sel do neceho jinyho..........laka me ten tlampac jak pise Metalgood......... chtel bych ho slyset......... musi to bejt prdel.. :D :D :lol: :lol:
Sendyx

#24 Příspěvek od Sendyx »

No, už ze stylu příspěvku je vidět skoro vše...
Split

#25 Příspěvek od Split »

no ale asi na takyto subwoofer nemozem pouzit samostatny reprak to asi bude treba ozvucnica nie?A Panovi Ing. Sendyx Csc. sa to pozdava ako riesenie?
Hill
Administrátor

#26 Příspěvek od Hill »

Samostatný reprák (i basák) ti moc basů nevyzáří - ono to bez ozvučnice je strašně blízko kolem okraje od přední strany membrány k zadní. Tak si najdi nějakou vyzkoušenou konstrukci bedny a udělej to podle ní.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“