Pila Husqarna 55, výměna startovací západky
Moderátor: Moderátoři
Pila Husqarna 55, výměna startovací západky
Máte prosím někdo zkušenost s výměnou startovací západky na Husqarně 55 v domácích podmínkách? Jestli ano - prosím podělte se.
Děkuji a zdravím! Kaca
- Přílohy
-
IMG_1446.JPG- (38.87 KiB) Staženo 97 x
-
IMG_1445.JPG- (40.01 KiB) Staženo 88 x
rotoru vůči zapalování. Sundaval jsem to u nějaké staré homelitky a nebyl tam žádný klínek,jen narvané na konusu a zatažené. Kdyby nešla matice povolit, nacpi do otvoru svíčky na píst v dolní úvrati asi 1 m silnějšího nechlupatého provazu,abys zablokoval ojnici ,pokud nemáš speciální plastový klín.
Středovou matku jsem povolil (má pravý závit), následovalo pár jemných ale poctivých poklepů na kliku pomocí průbojníku správné velikosti a setrvák se uvolnil. Pak začala demontáž vadné západky. Myslel jsem že jsou tam šrouby utažené ve fabrice nějakým třeba sklíčidýlkem ale opak je pravdou. Dle obrázku je vidno že na tzv. třmínku na kterém samotná západka drží není závit ale je tam nalisovaný, takže stačí vyklepnout z vnitřní strany.
Tak je dílo dokonáno. Teď jen objednat západky a zpětná montáž ve které už nevidím žádný problém.
Děkuji Vám a zdravím! Kaca
- Přílohy
-
IMG_1449.JPG- A zde je samotná západka s pružinkou a třmínkem nebo čepem, nevím jak to nazvat ale víme o co jde.
- (20.1 KiB) Staženo 86 x
-
IMG_1448.JPG- Zde je pohled po demontáži západky.
- (30.2 KiB) Staženo 89 x
-
IMG_1447.JPG- Zde je vidět integrovaný klínek v konusovém otvoru.
- (28.54 KiB) Staženo 104 x
S tou cenou to snad nebude tak horké: http://www.pily-krovinorezy.cz/startova ... -71-02-03/
Kdybych měl problém s motorem po dokončení opravy tak dám vědět.
Ještě jednou děkuji a zdravím!