Pila Husqarna 55, výměna startovací západky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kaca
Kontaktovat uživatele:

Pila Husqarna 55, výměna startovací západky

#1 Příspěvek od Kaca »

Zdravím Vás!
Máte prosím někdo zkušenost s výměnou startovací západky na Husqarně 55 v domácích podmínkách? Jestli ano - prosím podělte se.

Děkuji a zdravím! Kaca
Přílohy
IMG_1446.JPG
(38.87 KiB) Staženo 97 x
IMG_1445.JPG
(40.01 KiB) Staženo 88 x
stasek

#2 Příspěvek od stasek »

Zkušenost nemám, ale bez sundání toho ventilátoru to určitě nepůjde. Pak uvidíš z druhý strany, jak jsou ty čepy uchyceny.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kaca »

To jsem si myslel. Musím ho sundat a uvidím jestli tam budou matice se zajištěním ale uvidím až sundám. Taky musím zjistit jestli to půjde nějak normálně stáhnout z toho kolnusu.
Díky a zdravím!
Milan

#4 Příspěvek od Milan »

Než to budeš stahovat ( je to asi na konusu,takže našponovat stahovákem a klepnout na jeho šroub) , poznač si pro sicher polohu
rotoru vůči zapalování. Sundaval jsem to u nějaké staré homelitky a nebyl tam žádný klínek,jen narvané na konusu a zatažené. Kdyby nešla matice povolit, nacpi do otvoru svíčky na píst v dolní úvrati asi 1 m silnějšího nechlupatého provazu,abys zablokoval ojnici ,pokud nemáš speciální plastový klín.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kaca »

To je divné že tam nebyl klínek. No, já si to vezmu v týdnu do práce (možná to zkusím ještě dnes doma, podle času a chuti) a určitě dám vědět jak to je.
Díky!
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kaca »

Tak poslední příspěvek mě zvedl od telky a zahnal mě do dílny přesto že mám dílnu udělanou ve stodole.
Středovou matku jsem povolil (má pravý závit), následovalo pár jemných ale poctivých poklepů na kliku pomocí průbojníku správné velikosti a setrvák se uvolnil. Pak začala demontáž vadné západky. Myslel jsem že jsou tam šrouby utažené ve fabrice nějakým třeba sklíčidýlkem ale opak je pravdou. Dle obrázku je vidno že na tzv. třmínku na kterém samotná západka drží není závit ale je tam nalisovaný, takže stačí vyklepnout z vnitřní strany.
Tak je dílo dokonáno. Teď jen objednat západky a zpětná montáž ve které už nevidím žádný problém.
Děkuji Vám a zdravím! Kaca :beer:
Přílohy
IMG_1449.JPG
A zde je samotná západka s pružinkou a třmínkem nebo čepem, nevím jak to nazvat ale víme o co jde.
(20.1 KiB) Staženo 86 x
IMG_1448.JPG
Zde je pohled po demontáži západky.
(30.2 KiB) Staženo 89 x
IMG_1447.JPG
Zde je vidět integrovaný klínek v konusovém otvoru.
(28.54 KiB) Staženo 104 x
Milan

#7 Příspěvek od Milan »

Blahopřeji.Kdyby se ti náhodou vyvalily oči z ceny pacek originál,zkus Kasumex Brno,prodávají na pily ND z druhovýroby. Jo a na tu ojnici bych já tedy moc neklepal , na druhé straně bývá před spojkou náhon čerpadla oleje na řetěz a taky ta ložiska mívají v uložení proti skříni vůli,jak se ti to hne,máš problém, začne to přisávat vzduch přes klikovku,naředí se směs a můžeš pilu zadřít. Poznáš podle toho,že jde do hrozně vysokých otáček pod plynem,pokud se jí tedy podaří vůbec nastartovat.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kaca »

Malinké kladívečko a pár ostrých poklepů.
S tou cenou to snad nebude tak horké: http://www.pily-krovinorezy.cz/startova ... -71-02-03/
Kdybych měl problém s motorem po dokončení opravy tak dám vědět.
Ještě jednou děkuji a zdravím!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“