Panasonic DMR-ES15, po zapnutí nieje obraz na TV
Moderátor: Moderátoři
Panasonic DMR-ES15, po zapnutí nieje obraz na TV
od susedky sa mi dostal na opravu (zistenie stavu...) DVD rekordér Panasonic DMR-ES15 s tým že normálne disky načíta aj spustí prehrávanie ale na TV nieje žiadný obraz. po zapnutí a inicializácii by mal na TV nabehnúť nejaký obraz z ponukou (AV-2 signál zo satelitu a pod...) po zapnutí len preblikne obrazovka TV a nič sa ďalej nedeje - žiaden obraz (signál nieje ani na konektoroch SCART AV1/AV2 ani na CVBS výstupe ani na výstupe S-Video)
po prvotnom obzretí stroja som zistil že v zdroji sú nafuknuté dva elyty 680uF. po premeraní ostatných boli tiež pred smrťou, ESR mali vysoké, takže došlo na výmenu všetkých v zdroji, stroj začal rázom rýchlejšie načítať aj po zapnutí rýchlejšie "ožil" no obraz žiaľ žiaden...
keďže celé spracovanie signálu zrejme spracováva doska Digital P.C.B (VEP79132) tipujem že je chyba v nej, prejavuje sa to ako nejaký studeňák... pomohol by rework dosky ?
prosím ak máte niekto skúsenosť s takouto závadou, poraďte v čom by to mohlo byť
ďakujem za info.
- Přílohy
-
SAM_0720 (Medium).JPG- (239.57 KiB) Staženo 115 x
-
SAM_0719 (Medium).JPG- (206.36 KiB) Staženo 100 x
-
SAM_0713 (Medium).JPG- (280.4 KiB) Staženo 117 x
zajtra kúpim nové SMD elyty a nahodím ich tam ked pomôže super, ked nie tak skúsim trocha "rework" s teplovzdušnou stanicou či náhodou nieje pod BGA niekde studeňák
Zaky píše:Jestli ten kondík ještě máš, zkus s ním následující: Nabij ho na jmenovité napětí, odpoj a zkratuj vývody, zajiskří to (pokud nějak funguje), pak to zkus celé znovu s pauzou řekněme 30 sekund mezi nabitím a zkratováním. Pak můžeš totéž zkusit s nějakým dobrým, jestli zajiskří podobně, nebo výrazně víc. Ten test je pro kondík sice trochu drsný, nicméně orientačně dobře ukáže jeho stav i bez možnosti měření kapacity a ESR. Dřív, když jsem neměl jiné měřáky, jsem takto vadné kondy odhaloval. C se však samozřejmě musí vypájet a zkratový proud zrovna moc neodpovídá provozním parametrům. Zaráží mě totiž, že by korektní změření kapacity a ESR neodhalilo problém.
Já je dříve odhaloval (když jsem měl jediný měřák: DU10) pomocí jeho ohmetru.
Z velikosti výchylky se rovněž dalo usuzovat, jak na tom testovaný ellyt je. Když jsem si nebyl jistý velikostí výchylky, porovnával jsem s novým. Když jsem to chtěl zopakovat, taky jsem ho musel vybít zkratováním - ale to byl nabit na pouhých 1,5V (z vestavěného jediného zinkouhlíkového článku).
Tento test nebyl tak drsný (jako to nabití na jmen. napětí a v zápětí vybití), jak popisuješ
Ctest.jpg- (148.02 KiB) Staženo 99 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...