Panasonic DMR-ES15, po zapnutí nieje obraz na TV

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
durkovic
Kontaktovat uživatele:

Panasonic DMR-ES15, po zapnutí nieje obraz na TV

#1 Příspěvek od durkovic »

zdravím,
od susedky sa mi dostal na opravu (zistenie stavu...) DVD rekordér Panasonic DMR-ES15 s tým že normálne disky načíta aj spustí prehrávanie ale na TV nieje žiadný obraz. po zapnutí a inicializácii by mal na TV nabehnúť nejaký obraz z ponukou (AV-2 signál zo satelitu a pod...) po zapnutí len preblikne obrazovka TV a nič sa ďalej nedeje - žiaden obraz (signál nieje ani na konektoroch SCART AV1/AV2 ani na CVBS výstupe ani na výstupe S-Video)

po prvotnom obzretí stroja som zistil že v zdroji sú nafuknuté dva elyty 680uF. po premeraní ostatných boli tiež pred smrťou, ESR mali vysoké, takže došlo na výmenu všetkých v zdroji, stroj začal rázom rýchlejšie načítať aj po zapnutí rýchlejšie "ožil" no obraz žiaľ žiaden...

keďže celé spracovanie signálu zrejme spracováva doska Digital P.C.B (VEP79132) tipujem že je chyba v nej, prejavuje sa to ako nejaký studeňák... pomohol by rework dosky ?

prosím ak máte niekto skúsenosť s takouto závadou, poraďte v čom by to mohlo byť

ďakujem za info.
Přílohy
SAM_0720 (Medium).JPG
(239.57 KiB) Staženo 115 x
SAM_0719 (Medium).JPG
(206.36 KiB) Staženo 100 x
SAM_0713 (Medium).JPG
(280.4 KiB) Staženo 117 x
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Zvuk funguje?
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od durkovic »

sorry zabudol som dodať je na výstupoch zo stroja nieje nič ani Audio ani Video to prebliknutie obrazovky pri zapínaní stroja sa podobá na stav keď "mžikovo" nabehne na pine 8 scartu ovládacie napätie +12V. inak sa nič nedeje na výstupe nieje obraz ani zvuk (signály nie sú ani na scart ani na cinch výstupoch)
KUBO

#4 Příspěvek od KUBO »

Tie smd kondíky na digital doske si meral?
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od durkovic »

nie tie som nemeral, tú dosku som vytiahol zo stroja tesne pred nafotením,

ale žeby bol niektorí z nich KO ? s vadnými SMD elytmi som sa ešte nestretol ( asi málo opravujem že :D ...) :upset: no za skúšku zmerania to stojí. :wink:
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od durkovic »

teda Kubo, zrejme si mal pravdu oplatilo sa pomerať. štyri SMD elyty majú vysoké ESR takže sú zrelé na výmenu...no uvidíme čo sa bude diať po...
cabernet

#7 Příspěvek od cabernet »

Opat pripominam, ze som sa naposledy vcera stretol s vadnym elektrolytom. Meranie na kapacitu OK, na ESR OK, pomohla az vymena za novy.
Zaky

#8 Příspěvek od Zaky »

Co tomu kondenzátoru teda bylo, když byl na kapacitu i ESR OK ?
cabernet

#9 Příspěvek od cabernet »

Neviem, ale skutocne tomu bolo tak. Chcem vam len pomoct.
Zaky

#10 Příspěvek od Zaky »

Jestli ten kondík ještě máš, zkus s ním následující: Nabij ho na jmenovité napětí, odpoj a zkratuj vývody, zajiskří to (pokud nějak funguje), pak to zkus celé znovu s pauzou řekněme 30 sekund mezi nabitím a zkratováním. Pak můžeš totéž zkusit s nějakým dobrým, jestli zajiskří podobně, nebo výrazně víc. Ten test je pro kondík sice trochu drsný, nicméně orientačně dobře ukáže jeho stav i bez možnosti měření kapacity a ESR. Dřív, když jsem neměl jiné měřáky, jsem takto vadné kondy odhaloval. C se však samozřejmě musí vypájet a zkratový proud zrovna moc neodpovídá provozním parametrům. Zaráží mě totiž, že by korektní změření kapacity a ESR neodhalilo problém.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od durkovic »

v prípade toho panasonicu ak vezmeme do úvahy že BGAčko toho PCU ktorý má z vrchu chladič aj napriek tomu celkom topí pri chode stroja tak tie SMD elyty sú odspodu asi už mierne usušené...

zajtra kúpim nové SMD elyty a nahodím ich tam ked pomôže super, ked nie tak skúsim trocha "rework" s teplovzdušnou stanicou či náhodou nieje pod BGA niekde studeňák
kokun

#12 Příspěvek od kokun »

Zaky píše:Jestli ten kondík ještě máš, zkus s ním následující: Nabij ho na jmenovité napětí, odpoj a zkratuj vývody, zajiskří to (pokud nějak funguje), pak to zkus celé znovu s pauzou řekněme 30 sekund mezi nabitím a zkratováním. Pak můžeš totéž zkusit s nějakým dobrým, jestli zajiskří podobně, nebo výrazně víc. Ten test je pro kondík sice trochu drsný, nicméně orientačně dobře ukáže jeho stav i bez možnosti měření kapacity a ESR. Dřív, když jsem neměl jiné měřáky, jsem takto vadné kondy odhaloval. C se však samozřejmě musí vypájet a zkratový proud zrovna moc neodpovídá provozním parametrům. Zaráží mě totiž, že by korektní změření kapacity a ESR neodhalilo problém.

Já je dříve odhaloval (když jsem měl jediný měřák: DU10) pomocí jeho ohmetru.
Z velikosti výchylky se rovněž dalo usuzovat, jak na tom testovaný ellyt je. Když jsem si nebyl jistý velikostí výchylky, porovnával jsem s novým. Když jsem to chtěl zopakovat, taky jsem ho musel vybít zkratováním - ale to byl nabit na pouhých 1,5V (z vestavěného jediného zinkouhlíkového článku).
Tento test nebyl tak drsný (jako to nabití na jmen. napětí a v zápětí vybití), jak popisuješ :wink:
Honza - kokúň

#13 Příspěvek od Michal22 »

Hromadu načatých elytů se mi dařilo zjišťovat i levným multimetrem (s dostatečně rychlým zkratmetrem)- stačilo jej nabít, prohodit hroty a za různě dlouhého pískání zase vybít. A pokud to nepomohlo, tak jsem vytáhnul toto:
Přílohy
Ctest.jpg
(148.02 KiB) Staženo 99 x
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od durkovic »

ano ano toto udelátko mám postavené aj ja bolo to môj prvý ESR merač, princíp je jednoduchý, selektuje dobré a zlé kondíky, len je nevýhoda v tom že človek nevidí do akej miery je kondík vadný a pod. niekedy keď má kondík skrt tak ho vyhodnotí ako OK a rozsvieti zelenú LED.
biker77

#15 Příspěvek od biker77 »

Pokuď je na hlavní desce použit AV procesor LV 7106 nebo 7 viděl bych to na něj. Chce to zamozřejmě změrit zda na něj jde videosignál.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “