Sháním dokumentaci k přehrávači Sencor SPT240G

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Habesan
Kontaktovat uživatele:

Sháním dokumentaci k přehrávači Sencor SPT240G

#1 Příspěvek od Habesan »

Tenhle přehrávač jsem si před lety koupil, protože se mi tentokrát jevil cenově příznivý v poměru k funkci. Domnívám se, že v nějaké jiné zemi mohl být prodáván s trochu lepší výbavou pod jiným názvem. Pokud by někdy někdo narazil na jakékoliv podklady (schémata, servisní manuál, klon, software) nebo třeba celý přístroj na sběrném dvoře, ať se mi ozve. Zbavit se ho nehodlám, takže to platí stále.

A samozřejmě, že v mezičase se snažím překreslit si schémata vlastními silami.
Občas někde narazím na dokumentaci k nějakému čínskému výrobku, která má stejnou syntaxi, ale žádná neobsahovala přesně tyhle desky:
100-003601-00 (Zdroj a zesilovač)
R-MP36 MAIN BOARD

100-907900-00 (Řízení CD a USB)
CD-MP3 BOARD W/USB

100-003602-00
R-MP36/U DISPLEJ BOARD

100-003604-00
R-MP36/U KEY BOARD

A obligátní otázka: K čemu to potřebuju???
Přestože mnozí nevěří, že ještě dnes jsou na trhu výrobky v kategorii DoDo (Dodělej Doma), jsem přesvědčen, že tenhle do ní patří.
Svody na desce tlačítek = Očistil jsem desku od zbytků tavidla.
Výměna vadného laseru = Od té doby CD nepoužívám.
Nemá dálkové ovládání = viz.: níže.
Nemá podsvícení displeje = Provizorně jsem osadil LED502
Brum ... zatím nevyřešen, není o nic silnější než u jiných přístrojů téhle kategorie, přesto bych se ho výhledově chtěl zbavit.

Na desce s tlačítky byla neosazená pozice IR501 pro přijímač dálkového ovládání, osadil jsem ji. Očekával jsem, že funkce bude v SW vypnuta. Přesto, když jsem zkusil D.O. od DVD/DVB-T Sencor SDV-8802T, zhruba na polovinu tlačítek reaguje, byť se změněnými významy.
Teprve když si je načetl programem WinLirc, uvědomil jsem si, jak obrovská to je náhoda. Soubor s načtenými kódy přikládám. Opět, pokud by někde měl D.O. jehož kódy jsou stejné, ať mi ho prosím načte, abych ho mohl vyzkoušet.
Přílohy
Sencor SPT240G_.rar
(730 bajtů) Staženo 21 x
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Hydrawerk

#2 Příspěvek od Hydrawerk »

Google ho skoro nezná. Je už jenom tady. http://produkty.topkontakt.idnes.cz/p/s ... na/263842/
Přílohy
Sencor SPT 240G.jpg
(17.43 KiB) Staženo 1 x
romis

#3 Příspěvek od romis »

Ahoj, zrovna mám na stole pacienta stejného typu. Nejde u něj CD mechanika a USB. Prý se z něj začoudilo a přestalo hrát CD - to se vypaloval R303.Byl bych ti vděčný pokud bys mi mohl napsat jeho hodnotu.
V CD mechanice byl prošlehlý kond 470uF/10V na vstupu 5V což si myslím že není příčina ale důsledek. Pokud přivedu 5V zvenčí vše šlape jak má.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Habesan »

Bohužel R303 byl v mém kusu také černý, už když jsem ho poprvé otevřel, takže proužkům se nedá věřit.
Odhaduju, že je to Jeden Ohm / Jeden Watt.
Je na něm úbytek napětí cca 210mV

C321 jsem také měnil, když se zničeho nic rozhodl odejít do zkratu.

Budeš k němu přidělávat to D.O. ???
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
romis

#5 Příspěvek od romis »

Učitě to zkusím, včetne toho osvětlení displeje. Jen co bude trochu času. Víc mě trápí ze se mi nedaří rozběhat ten zdroj 5V. Už jsem i přemýšlel že tam vrznu 7805 a hotovo.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“