SDR přijímač, stavba
Moderátor: Moderátoři
cívka "L" 7 závitů, drátem 1mm, na průměru 8mm a délkou cívky 15mm
kondík "C" trimr 2 až 10pF
tlumivky "Tl" 30 závitů, drátem 0,3mm, na průměru 3mm s délkou cívky cca 15mm
nastavení:
při poslechu převaděče, nastavíš na nejsilnější příjem . . .
- Přílohy
-
kanalova-propust.PNG- (7.24 KiB) Staženo 153 x
CZJKP1 píše:Kdyby měl někdo doma navíc DVB-T USB klíčenku, poškozenou statickým nábojem, důsledkem třeba toho, že výrobce zapomněl osadit ochrannou diodu na anténní vstup, a s jedno jakým tunerem, nepřenechal by mě jí výhodně...? Jde mi o to, že jí můžu ještě použít na Direct sampling, tuner, který bude poškozený statickým nábojem nepoužiji, a napíchnu se rovnou na vstup Realtek RTL2832U. Mohl bych také použít svou funkční USB klíčenku, ale moc se mi nedaří s pájením SMD a tudíž se mi to nemusí povést připájet, proto bych nerad riskoval, že přijdu o svou plně funkční klíčenku... Případné nabídky poprosím na email, eventuálně zde. Děkuji Jirka, CZJKP1.
Nikdo nemá???
Jelikož jsem včera dělal ,,generální úklid ve svém pokoji" a padla mě do ruky jedna ze svých plně funkčních DVB-T klíčenek s tunerem R820T o které jsem se zmínil, že ji za žádnou cenu ,,upravit nechci", tak když už sem jí držel v ruce, rozhodl jsem se ,,nahlédnout pod kapotu" abych věděl, co mě čeká u jiné (odprásklé) klíčenky, a můj závěr je, že se mi to na 99.9% zapájet nepovede. Jsou osazeny rezistory s velikostí pouzdra necelé 2 milimetry!! Ty fotky na netu hodně klamou!
Proto jsem se rozhodl ,,pokusit" se udělat své fotky. Foceno bylo Nokia N8, na rozlišení 12MPx (vyjma prvních dvou, to jsem tam měl z minula 0,3Mp, velikost vhodná pro upload zde do diskuze.), bez blesku, zoom na maximum, + čočka z extra brutálně silné hodinářské lupy po mém dědečkovi (hodinářovi).Je to asi jen necelá ,,čtvrtina" ze všech fotek, zbytek nestál za mnoho a promazal jsem je.
Foto zde:
https://plus.google.com/photos/10375974 ... v6i7IzVsgE
Takže typuju, že pokud někdo toto bude pájet, tak nějaký opravář mobilních telefonů. Nebo OK1HGA