SDR přijímač, stavba

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od CZJKP1 »

Kdyby měl někdo doma navíc DVB-T USB klíčenku, poškozenou statickým nábojem, důsledkem třeba toho, že výrobce zapomněl osadit ochrannou diodu na anténní vstup, a s jedno jakým tunerem, nepřenechal by mě jí výhodně...? Jde mi o to, že jí můžu ještě použít na Direct sampling, tuner, který bude poškozený statickým nábojem nepoužiji, a napíchnu se rovnou na vstup Realtek RTL2832U. Mohl bych také použít svou funkční USB klíčenku, ale moc se mi nedaří s pájením SMD a tudíž se mi to nemusí povést připájet, proto bych nerad riskoval, že přijdu o svou plně funkční klíčenku... Případné nabídky poprosím na email, eventuálně zde. Děkuji Jirka, CZJKP1.
ok1hga

#62 Příspěvek od ok1hga »

CZJKP1 píše:A proč se mi tedy ptáš, jestli jsem s ním zkoušel příjem. To sis myslel jestli jsem během dne nesehnal klíčenku? Nebo jsi měl na mysli na obyčejném tranzistoráku?

ne, měl jsem na mysli tu tvoji, funkční, neupravenou, klíčenku . . .
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od CZJKP1 »

A když použiji tu propust, tak to začne fungovat na KV bez té úpravy, nebo jsi myslel jestli jsem tu propust zkoušel na VKV tedy od 23-60Mhz?
Naposledy upravil(a) CZJKP1 dne 08 pro 2013, 21:08, celkem upraveno 1 x.
ok1hga

#64 Příspěvek od ok1hga »

CZJKP1 píše:Takže mi to dělá takový pšššt pak pár sekund chvilku rozumím zase zašumění a tak dále.
Co s tím? To asi nějaká propust nebo zádrž nevyřeší viď..

právě že to vyřeší kloudná pásmová propust od 145 do 146MHz.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od CZJKP1 »

Aha. Takže jestli dobře rozumím, tak musím pro VKV použít jinou propust, ne tu, od intala, která je navržená do 60Mhz, tu použiju až s tou poupravenou USB klíčenkou...
Naposledy upravil(a) CZJKP1 dne 08 pro 2013, 21:07, celkem upraveno 1 x.
ok1hga

#66 Příspěvek od ok1hga »

CZJKP1 píše:nebo jsi myslel jestli jsem ten tuner zkoušek na VKV tedy od 23-60Mhz?

na VKV 145MHz
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od CZJKP1 »

OK. To se má postavit anebo koupit :) ?

Jak jsi měl představu, že vyzkouším příjem s tou propustí od Itala, když je do 60Mhz... Jako na tom fleku 23-60Mhz anebo po připojení té propusti to bude chytat i KV bez vyřazení toho tuneru R820T ?
ok1hga

#68 Příspěvek od ok1hga »

CZJKP1 píše:OK. To se má postavit anebo koupit ?

postavit!
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od CZJKP1 »

jo.
ok1hga

#70 Příspěvek od ok1hga »

třeba takhle . . .
cívka "L" 7 závitů, drátem 1mm, na průměru 8mm a délkou cívky 15mm
kondík "C" trimr 2 až 10pF
tlumivky "Tl" 30 závitů, drátem 0,3mm, na průměru 3mm s délkou cívky cca 15mm

nastavení:
při poslechu převaděče, nastavíš na nejsilnější příjem . . .
Přílohy
kanalova-propust.PNG
(7.24 KiB) Staženo 153 x
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od CZJKP1 »

Joj, děkuju za schéma.

Jsou ty cívky teda vinuty vzduchově...

Teď ještě chuť do bastlení, poslední dobou není :?

Trimr mám hrníčkový, teď ještě poshánět ty průměry
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od CZJKP1 »

CZJKP1 píše:Kdyby měl někdo doma navíc DVB-T USB klíčenku, poškozenou statickým nábojem, důsledkem třeba toho, že výrobce zapomněl osadit ochrannou diodu na anténní vstup, a s jedno jakým tunerem, nepřenechal by mě jí výhodně...? Jde mi o to, že jí můžu ještě použít na Direct sampling, tuner, který bude poškozený statickým nábojem nepoužiji, a napíchnu se rovnou na vstup Realtek RTL2832U. Mohl bych také použít svou funkční USB klíčenku, ale moc se mi nedaří s pájením SMD a tudíž se mi to nemusí povést připájet, proto bych nerad riskoval, že přijdu o svou plně funkční klíčenku... Případné nabídky poprosím na email, eventuálně zde. Děkuji Jirka, CZJKP1.

Nikdo nemá???
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od CZJKP1 »

Tak bych do tohoto tématu přispěl.

Jelikož jsem včera dělal ,,generální úklid ve svém pokoji" a padla mě do ruky jedna ze svých plně funkčních DVB-T klíčenek s tunerem R820T o které jsem se zmínil, že ji za žádnou cenu ,,upravit nechci", tak když už sem jí držel v ruce, rozhodl jsem se ,,nahlédnout pod kapotu" abych věděl, co mě čeká u jiné (odprásklé) klíčenky, a můj závěr je, že se mi to na 99.9% zapájet nepovede. Jsou osazeny rezistory s velikostí pouzdra necelé 2 milimetry!! Ty fotky na netu hodně klamou!

Proto jsem se rozhodl ,,pokusit" se udělat své fotky. Foceno bylo Nokia N8, na rozlišení 12MPx (vyjma prvních dvou, to jsem tam měl z minula 0,3Mp, velikost vhodná pro upload zde do diskuze.), bez blesku, zoom na maximum, + čočka z extra brutálně silné hodinářské lupy po mém dědečkovi (hodinářovi).Je to asi jen necelá ,,čtvrtina" ze všech fotek, zbytek nestál za mnoho a promazal jsem je.

Foto zde:

https://plus.google.com/photos/10375974 ... v6i7IzVsgE

Takže typuju, že pokud někdo toto bude pájet, tak nějaký opravář mobilních telefonů. Nebo OK1HGA :lol: .
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“