4kvadrantní elektroměr a FVE (přesunuto)

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Návštěvník

4kvadrantní elektroměr a FVE (přesunuto)

#1 Příspěvek od Návštěvník »

Ahoj kutilové a rádcové .

Mám na domě FVE 10kW ( 3fázová ) a namontovaný 4kvadrantní elektroměr od EONu . Na topenív domě používám aku nádrže + elektrokotel.Má představa je svítí li slunce - jede FVE spotřebovává se vyrobená energie elektrokotlem který topí do aku nádrží popřípadě do topného okruhu.

Aktuálně stojím před problémem že nevím kolik energie v reálném čase vyrábí FVE a na kolik je možné pustit elektrokotel ( ten je možno regulovat postupným připínáním a odpínáním tělěs podle výroby FVE ) s ohledem na spotřebu domu .

V domě mám inteligentní systém řízení který reguluje topení a je připraven na připojení FVE . Technik mi doporučil využít výstupu z elektoměru pro odčítání aktuální výroby pro připojování výkonu elektrokotle.Bohužel již neví co je k tomuto za potřebí . Poradíte mi prosím kdo víte o co se jedná?

Děkuji všem za jejich rady . Tom.
Mirda

#2 Příspěvek od Mirda »

Hledej wattrouter nebo se podívej tady: http://www.eon.cz/cs/domacnosti/vyhody- ... uter.shtml
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Zapoj panely přímo do topných těles v nádrži a je po ftákách .
medulin

#4 Příspěvek od medulin »

BOBOBO píše:Zapoj panely přímo do topných těles v nádrži a je po ftákách .

To smrdí krádeží vlastní elektřiny neboli vyhnutí se výpalnému za spotřebu vlastní elektřiny. To se distributorům nebude dlouho líbit. Zatím tu sice nemáme solární policii jako ve Španělsku:
http://iness.sk/stranka/9036-Dan-zo-Slnka-je-uz-na-svete.html
ale zdejší energo mafie si výpalné za samovýrobu energie a levnou silovku z přebytků FVE vzít nenechají. A proto velmi brzy očekávám opětovný nástup komand NTZ, ale je možné že už to kontroluje "nezávislé" ERÚ a proto našli tolik "chyb".
"Každý bude muset svůj zdroj povinně připojit k celostátní síti, aby mohlo být změřeno a zdaněno množství vyrobené energie. Za neuposlechnutí hrozí obrovské pokuty – až 30 mil. euro."
Naposledy upravil(a) medulin dne 07 pro 2013, 19:08, celkem upraveno 3 x.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Uz len cakam, ked niekoho zavru za to, ze si na zahrade natrel sud s vodou na cierno.
palmalsport

#6 Příspěvek od palmalsport »

TO : anonym
Co kdybys napsal typ toho elektroměru?
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“