4kvadrantní elektroměr a FVE (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
-
Návštěvník
4kvadrantní elektroměr a FVE (přesunuto)
Mám na domě FVE 10kW ( 3fázová ) a namontovaný 4kvadrantní elektroměr od EONu . Na topenív domě používám aku nádrže + elektrokotel.Má představa je svítí li slunce - jede FVE spotřebovává se vyrobená energie elektrokotlem který topí do aku nádrží popřípadě do topného okruhu.
Aktuálně stojím před problémem že nevím kolik energie v reálném čase vyrábí FVE a na kolik je možné pustit elektrokotel ( ten je možno regulovat postupným připínáním a odpínáním tělěs podle výroby FVE ) s ohledem na spotřebu domu .
V domě mám inteligentní systém řízení který reguluje topení a je připraven na připojení FVE . Technik mi doporučil využít výstupu z elektoměru pro odčítání aktuální výroby pro připojování výkonu elektrokotle.Bohužel již neví co je k tomuto za potřebí . Poradíte mi prosím kdo víte o co se jedná?
Děkuji všem za jejich rady . Tom.
BOBOBO píše:Zapoj panely přímo do topných těles v nádrži a je po ftákách .
To smrdí krádeží vlastní elektřiny neboli vyhnutí se výpalnému za spotřebu vlastní elektřiny. To se distributorům nebude dlouho líbit. Zatím tu sice nemáme solární policii jako ve Španělsku:
http://iness.sk/stranka/9036-Dan-zo-Slnka-je-uz-na-svete.html
ale zdejší energo mafie si výpalné za samovýrobu energie a levnou silovku z přebytků FVE vzít nenechají. A proto velmi brzy očekávám opětovný nástup komand NTZ, ale je možné že už to kontroluje "nezávislé" ERÚ a proto našli tolik "chyb".
"Každý bude muset svůj zdroj povinně připojit k celostátní síti, aby mohlo být změřeno a zdaněno množství vyrobené energie. Za neuposlechnutí hrozí obrovské pokuty – až 30 mil. euro."
- palmalsport