Nokia 6300 nefunkční display

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
stmr

Nokia 6300 nefunkční display

#1 Příspěvek od stmr »

Dostala se mi do ruk nokia 6300 s nefunkčním displayem, můžu poprosit někoho, kdo ji má o návod, jak překopírovat kontakty na SIM, případně jak ji připojit k PCsuite (ovladače i program mám, stačí mi návod zmáčkni tohle a tohle) aby se daly kontakty vydolovat?

Zkoušel jsem http://www.youtube.com/watch?v=MLG8pNOt7_o
(dolů, levý horní, 8x dolů, vybrat, levý horní, vybrat, vybrat), bohužel bez výsledku. Pokud je to tak i v české lokalizaci tak předpokládám, že se kontakty nevešly na sim kartu a zbývá tedy PC suite.

Díky
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Myslim, ze po pripojeni k PC treba akurat zvolit mod (mass storage, pc suite, ?).

Ak mas rozbity displej, na eBay su za smiesne ceny. Kvalita bude asi pochybna, ale fungovat by to mohlo.
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Problém je v tom, že ani nevíš zda není přístroj blokován např. bezp. kódem. Taky nevíš, zda akceptuje SIM (může být blokovaný na síť).

Pro nokii 6300 se dá nouzově použít i LCD z Nokie 5310 (6500c, 5130 a pod.- má delší flex, trochu jinak umístěný).

Napiš odkud jsi a já třeba budu vědět jak ti pomoci.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Blokovanie sa overit da - vlozit SIMku bez PINu, zapnut a po chvili nan zavolat.
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

OK, ale i toto bude fungovat jen za předpokladu, že tam není žádný zámek.
Lepší by bylo se podívat okolo sebe, zda se nenajde nějaká příbuzná nokie ( Myslím že by posloužil LCD i z Nokie 3110c/3109c).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
kewin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kewin »

Michal22 píše:OK, ale i toto bude fungovat jen za předpokladu, že tam není žádný zámek.
Lepší by bylo se podívat okolo sebe, zda se nenajde nějaká příbuzná nokie ( Myslím že by posloužil LCD i z Nokie 3110c/3109c).

omyl tam je jinej ale z nokia 5130 a jim přibuzne by to mnělo jit myslim že ještě z E 51 :wink:
kewin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kewin »

pokud by dotyčny mněl zájem mohu provest doma mam funkčni display a potřebne vybaveni abych ten telefon kompletně vyzalohoval :-) když tak at pisne mně sz a mužeme se domluvit :-)
Michal22

#8 Příspěvek od Michal22 »

Kewine, LCD z E51 je stejné jako pro 6500c, 5310 a spousta jiných modelů. O tom už jsem psal. Spíš bych měl strach o ten display z 5130, tam je totiž stejný (skoro) jako v Nokii 5000. A tam už neštymuje rozlišení.

Já bych to samozřejmě taky mohl pro něj udělat, ale v práci (kde to řeším denně), tím pádem by to byla nepovolená reklama. A ještě by za to musel zaplatit...
Ovšem mám na druhou stranu možnost zálohovat data z Nokií S40 i z těch přístrojů, které jsou zamčeny kódem- existuje na to box, který vycucne zálohu z telefonu, který je připojen v Local mode.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“