Ozvěna hovorů
Moderátor: Moderátoři
- weed_smoker
Ozvěna hovorů
U každýho hovoru,ať už přijatýho nebo volanýho,slyšim ozvěnu toho,co řeknu,ale u protistrany ne.Ozvěna je zpožděná asi o 1.5s.Pokud hodim SIM do jinýho telefonu,to samý.Když se do toho telefonu vrátí původní SIM,tak jeho majitel slyší od tý doby tu ozvěnu taky.Nezáleží na značce ani stáří telefonu.Není to nějakej virus?
- weed_smoker
- Artaban001
Ta internetová telefonie, jak zmiňuje galjo, by možná byla vysvětlením.
- Artaban001
Leda, že by měl volaný na telefonu "přeřvaný" reprák a mikrofon jeho telefonu, pak můj hlas zaznamenával a vracel mi ho. Pak by to bylo technicky možné. To mě dříve nenapadlo...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Co mě ale přivádí k šílenství, to jsou lidi, co si chtějí dlouho povídat a stojí vedle zapnuté mlátičky a ještě ve špatným signálu, popř. jedou v buldozeru v tunelu. Úžasná komunikace.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
1. Akustická vazba- byla již popsána
2. Vliv sítě operátora- vzniká bez (pro mě známého) důvodu.
Například můj bývalý kolega, který bydlí kousek od Artabana, ten měl s tímto dřív problémy. Když mu někdo volal do práce (dělá v Brně), tak slyšel vždy ozvěnu. Ale stačilo mu zavolat v době, kdy byl doma, žádné echo se potom nekonalo.
A aby to nebylo jednoduché, tak to nevzniká u všech telefonů, které jsou ve stejnou chvíli na tom místě zapnuty a přihlášeny ke stejnému operátorovi.
Prostě trochu duchařina.
P.S.: když jsem ještě dělal záruky, tak telefony s touto vadou chodily docela často, ale nám se problém nikdy neprojevoval.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- weed_smoker
Otkundes píše:Jenže na ozvěnu si volaný nestěžoval, neslyšel ji. Ta obtěžovala jen mě. A když jsem volal na jiná čísla, efekt se nevyskytoval. To tedy není o nastavení hlasitosti mého telefonu. Pokud by se jednalo o kladnou akustickou zpětnou vazbu, telefon by se (třeba v nějaké poloze) rozpískal a neopakoval mi jenom po mě, slovo od slova, se zpožděním třeba kolem půl až jedné vteřiny (odhadem). To časové zpoždění mé řeči, přece nemůže způsobit nevhodná konstrukce telefonu, ani nastavení úrovně hlasitosti.
To je přesně ono.
EKKAR píše:A nebo když ses nějakým způsobem dostal do "hledáčku Velkýho Bratra" a ten ti "položil UCHO na vedení"...
Tohle mě taky napadlo,občas si některej kámoš bez kreditu ode mě třeba za pivo/cígo zavolá a párkrát se stalo,že do aparátu řek slova jako skéro,pálo,ganja,nechceš něco koupit...
BTW.Nejlepší je mobil vůbec nemít,stojí to prachy a každou chvíli někdo otravuje.Jednu dobu jsem mobil neměl vůbec a bylo to fajn.
nemôže to byť spôsobené blízkou vzdialenosťou účastníka A (alebo B) od vysielača (bunky)??
U mňa sa tento jav občas vyskytuje pri hovore so synom - býva pod vysielacou anténou. Ak si voláme vtedy, keď sme obaja mimo, jav sa nevyskytuje. Ak ho volám ja a som pred jeho dverami /a on je doma/, tak sa mi podobný jav - ale s ozvenou max. 1-3 sec./nie min./ - často prihodí.