Ozvěna hovorů

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
weed_smoker

Ozvěna hovorů

#1 Příspěvek od weed_smoker »

Neví někdo,čim to může bejt?
U každýho hovoru,ať už přijatýho nebo volanýho,slyšim ozvěnu toho,co řeknu,ale u protistrany ne.Ozvěna je zpožděná asi o 1.5s.Pokud hodim SIM do jinýho telefonu,to samý.Když se do toho telefonu vrátí původní SIM,tak jeho majitel slyší od tý doby tu ozvěnu taky.Nezáleží na značce ani stáří telefonu.Není to nějakej virus?
galjo

#2 Příspěvek od galjo »

To bude asi chripka. Internetové hovory robia echo.
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

obvykle to dělá, když máš protistranu v autě s handsfree . . .
a nebo, když si tě protistrana pustí na "hlasito" na reprák.
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

A nebo když ses nějakým způsobem dostal do "hledáčku Velkýho Bratra" a ten ti "položil UCHO na vedení"...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

To sa predsa nijako nemanipuluje s hovorom a nijako si to nevsimnes. Len sa u operatora urobi kopia prenasanych dat.
weed_smoker

#6 Příspěvek od weed_smoker »

Spousta protistran ani handsfree ani hlasitej poslech nepoužívá,ale dělá to skoro u všech,se kterejma volám často.
Artaban001

#7 Příspěvek od Artaban001 »

Pokud slyšíš "Echo" máš problém z tím, že je příliš nahlas sluchátko a citlivý mikrofon jej slyší. Ale pokud echo slyšíš Ty, telefon by měla stlumit ten, komu voláš..
Otkundes

#8 Příspěvek od Otkundes »

Tak s tím jsem se již také setkal. Bylo to nepříjemné. Hlas echa mého hlasu byl zkreslený, hlasitost echa vyšší než hlas volaného a rušilo mě to při hovoru. Co bylo příčinou, když protistrana neměla hlasitý poslech, ani handsfree, jsem však nezjistil. Stejným telefonem jsem pak volal jinam - a bez echa.
Ta internetová telefonie, jak zmiňuje galjo, by možná byla vysvětlením.
Artaban001

#9 Příspěvek od Artaban001 »

Některý typy telefonu podle mě mají blbě akusticky oddělený mikrofon od sluchátka. Měl jsem taky jakýsi mobil, který tohle dělal docela rád. Stačilo mít hovor zesílený nadoraz ve sluchátku. A taky vím, že když ten komu volám řekl, že slyší ozvěnu, stahoval jsem hlasitost a pak ozvěna ztichla..
Otkundes

#10 Příspěvek od Otkundes »

Jenže na ozvěnu si volaný nestěžoval, neslyšel ji. Ta obtěžovala jen mě. A když jsem volal na jiná čísla, efekt se nevyskytoval. To tedy není o nastavení hlasitosti mého telefonu. Pokud by se jednalo o kladnou akustickou zpětnou vazbu, telefon by se (třeba v nějaké poloze) rozpískal a neopakoval mi jenom po mě, slovo od slova, se zpožděním třeba kolem půl až jedné vteřiny (odhadem). To časové zpoždění mé řeči, přece nemůže způsobit nevhodná konstrukce telefonu, ani nastavení úrovně hlasitosti.

Leda, že by měl volaný na telefonu "přeřvaný" reprák a mikrofon jeho telefonu, pak můj hlas zaznamenával a vracel mi ho. Pak by to bylo technicky možné. To mě dříve nenapadlo...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ZdenekHQ »

Některý mobily to dělají a je to dost nepříjemný - ale většinou je opravdu na vině hands-free, externí repro a podobný vylepšení u protistrany. Zpoždění hlasu je normální.

Co mě ale přivádí k šílenství, to jsou lidi, co si chtějí dlouho povídat a stojí vedle zapnuté mlátičky a ještě ve špatným signálu, popř. jedou v buldozeru v tunelu. Úžasná komunikace.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Michal22

#12 Příspěvek od Michal22 »

Podle mého pozorování vzniká echo v GSM sítích ze dvou důvodů:
1. Akustická vazba- byla již popsána
2. Vliv sítě operátora- vzniká bez (pro mě známého) důvodu.

Například můj bývalý kolega, který bydlí kousek od Artabana, ten měl s tímto dřív problémy. Když mu někdo volal do práce (dělá v Brně), tak slyšel vždy ozvěnu. Ale stačilo mu zavolat v době, kdy byl doma, žádné echo se potom nekonalo.

A aby to nebylo jednoduché, tak to nevzniká u všech telefonů, které jsou ve stejnou chvíli na tom místě zapnuty a přihlášeny ke stejnému operátorovi.
Prostě trochu duchařina.

P.S.: když jsem ještě dělal záruky, tak telefony s touto vadou chodily docela často, ale nám se problém nikdy neprojevoval.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
helios

#13 Příspěvek od helios »

Ja mám také tušenie, či tá ozvena nebude tým, keď si dve BTS vplyvom slabého signálu prehadzujú signál telefónu medzi sebou.
Tento jav sa vyskytuje u mňa bežne, pretože bývam v mieste, kde mám slabý signál všetkých operátorov.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
weed_smoker

#14 Příspěvek od weed_smoker »

Otkundes píše:Jenže na ozvěnu si volaný nestěžoval, neslyšel ji. Ta obtěžovala jen mě. A když jsem volal na jiná čísla, efekt se nevyskytoval. To tedy není o nastavení hlasitosti mého telefonu. Pokud by se jednalo o kladnou akustickou zpětnou vazbu, telefon by se (třeba v nějaké poloze) rozpískal a neopakoval mi jenom po mě, slovo od slova, se zpožděním třeba kolem půl až jedné vteřiny (odhadem). To časové zpoždění mé řeči, přece nemůže způsobit nevhodná konstrukce telefonu, ani nastavení úrovně hlasitosti.

To je přesně ono.

EKKAR píše:A nebo když ses nějakým způsobem dostal do "hledáčku Velkýho Bratra" a ten ti "položil UCHO na vedení"...

Tohle mě taky napadlo,občas si některej kámoš bez kreditu ode mě třeba za pivo/cígo zavolá a párkrát se stalo,že do aparátu řek slova jako skéro,pálo,ganja,nechceš něco koupit...

BTW.Nejlepší je mobil vůbec nemít,stojí to prachy a každou chvíli někdo otravuje.Jednu dobu jsem mobil neměl vůbec a bylo to fajn.
jandu

#15 Příspěvek od jandu »

Veľké ucho m,a tiež napadlo, ale ....

nemôže to byť spôsobené blízkou vzdialenosťou účastníka A (alebo B) od vysielača (bunky)??
U mňa sa tento jav občas vyskytuje pri hovore so synom - býva pod vysielacou anténou. Ak si voláme vtedy, keď sme obaja mimo, jav sa nevyskytuje. Ak ho volám ja a som pred jeho dverami /a on je doma/, tak sa mi podobný jav - ale s ozvenou max. 1-3 sec./nie min./ - často prihodí.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“