S-VHS Blaupunkt RTV926 (přesunuto)

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
VHS

S-VHS Blaupunkt RTV926 (přesunuto)

#1 Příspěvek od VHS »

Ahoj všem,
mám takové problém s videm Blaupunkt RTV926 jednoho dne zhasly hodiny a od té doby nefunguje jen po zapnutí do sítě se na opravdu chvíli rozsvítí hodiny a dioda POWER a pak zhasne.
Po vypojení a znovu zapojení do sítě se již nic nerozsvítí ale po delší době když jej opět zapnu do sítě udělá to stejné.

Tak se chci zeptat či s tím má někdo zkušenost a dokázal by poradit.
Eleman

#2 Příspěvek od Eleman »

Pravděpodobně závada zdroje. Troufáš si na opravu? Máš vybavení? Měření, výměna prvků atd.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Eleman

#3 Příspěvek od Eleman »

Vydražil si odsud, nebo nabízíš k dražbě? :lol:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
VHS

#4 Příspěvek od VHS »

Problém je že nemám ani schéma. Ohledně měření nějaké možnosti mám.
V pár opravnách mě odmítly že se tím nezabývají.
Eleman

#5 Příspěvek od Eleman »

Tak si to schema nejdřív opatři, nebo překresli schema zdroje podle tišťáku, nebo sem alespoň dej slušný fotky obou stran desky zdroje.
VHS

#6 Příspěvek od VHS »

Pokusím se schéma sehnat ale zatím udělám aspoň foto.
VHS

#7 Příspěvek od VHS »

Ahoj,
tak schéma sem nenašel. Ale údajně je to konstrukčně stejný jako Panasonic NV-HS900. Na to jsem schéma našel, ale zdrojová část je tam jiná.

Tak zde jsou fotky zdroje Blupunkt. Všiml sem si tam určitého problému. Oxidace nožiček některých součástek a asi uhnilá nožička jednoho kondenzátoru. Je to na posldní fotce označeno červeně.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Eleman

#8 Příspěvek od Eleman »

Tak ze všeho nejdřív vyměň ty uhnilý kondíky a ostatním elytúm (i v primáru) zkontroluj ESR. Očisti i oxidaci na ostatních součástkách a plošňáku. To vypadá, že tam vnikla voda. nebo to bylo ve vlhkém prostředí, nebo ejakuloval nějaký elyt.
Co je za IO na tom chladiči? Nějaké STR...
VHS

#9 Příspěvek od VHS »

ESR zkontroluji A ten IO na chladiči je STR M6559 SK6524
Vypadá to na nějakou chemikálií je to jen na tom místě jako když něco ukápne.
Eleman

#10 Příspěvek od Eleman »

Tak si možná pšouknul ten elyt s uhnilou nohou. Pořádně to vyčisti.
VHS

#11 Příspěvek od VHS »

Vyčistím a dík za ochotu poradit. Dám pak vědět.
Zde je servis manual na toho Panasonic NV-HS900 pokud by to v něčem pomohlo

Kód: Vybrat vše

http://elektrotanya.com/panasonic_nv-hs900.rar/download.html
Eleman

#12 Příspěvek od Eleman »

Dobrá a ten uhnilý elyt určitě vyměň, nevracej ho tam zpátky. Zkontroluj i nahnilé vývody dalších součástek a jejich připájení, případně je také vyměň.
VHS

#13 Příspěvek od VHS »

Ahoj,
tak vše provedeno a výsledek je že se prodloužil čas než zhasne. A když v té době zmáčknu tl. Power tak se zapne. Ale stejně pak vše zhasne.
Eleman

#14 Příspěvek od Eleman »

Pokud jsou skutečně všechny! elyty ve zdroji zkontrolovány na ESR a jsou OK (se zvýšeným ESR vyměněny), je na čase začít měřit.
V tom případě bude vhodné mít k dispozici odpovídající schema zdroje, nebo alespoň datasheet toho STRka.
Ještě omrkni plošňák kolem optronu, nějak se mi na fotce nezdá jeho připájení a rozlitý cín kolem.
Nejdřív změř, jestli je vůbec něco na výstupech zdroje a to jak připojeného, tak i odpojeného.

P.S.: Pořád jsem se ještě nedozvěděl odpověď na můj druhý příspěvek.
VHS

#15 Příspěvek od VHS »

Všechny elity co tam jsou byly vytaženy a proměřeny bylo mě řečeno že jsou v normě.

S tím schématem to bude problém. Nejvíc tomu odpovídá toto
Obrázek

Napětí sem měřil a odpovídá tomu co je ve schématu. Tedy jen do vypnutí.

Při zapnuti do sítě je slyšet něco jak cvaknutí relé a když se to samo vypne tak též.

P.S.
To jsem přehlídl. Sice video nemám z aura, ale dotyčný od kterého to mám potvrdil že jde o zmíněné video.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “