S-VHS Blaupunkt RTV926 (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
-
VHS
S-VHS Blaupunkt RTV926 (přesunuto)
mám takové problém s videm Blaupunkt RTV926 jednoho dne zhasly hodiny a od té doby nefunguje jen po zapnutí do sítě se na opravdu chvíli rozsvítí hodiny a dioda POWER a pak zhasne.
Po vypojení a znovu zapojení do sítě se již nic nerozsvítí ale po delší době když jej opět zapnu do sítě udělá to stejné.
Tak se chci zeptat či s tím má někdo zkušenost a dokázal by poradit.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
-
VHS
-
VHS
tak schéma sem nenašel. Ale údajně je to konstrukčně stejný jako Panasonic NV-HS900. Na to jsem schéma našel, ale zdrojová část je tam jiná.
Tak zde jsou fotky zdroje Blupunkt. Všiml sem si tam určitého problému. Oxidace nožiček některých součástek a asi uhnilá nožička jednoho kondenzátoru. Je to na posldní fotce označeno červeně.

Co je za IO na tom chladiči? Nějaké STR...
-
VHS
-
VHS
Zde je servis manual na toho Panasonic NV-HS900 pokud by to v něčem pomohlo
Kód: Vybrat vše
http://elektrotanya.com/panasonic_nv-hs900.rar/download.html„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
-
VHS
V tom případě bude vhodné mít k dispozici odpovídající schema zdroje, nebo alespoň datasheet toho STRka.
Ještě omrkni plošňák kolem optronu, nějak se mi na fotce nezdá jeho připájení a rozlitý cín kolem.
Nejdřív změř, jestli je vůbec něco na výstupech zdroje a to jak připojeného, tak i odpojeného.
P.S.: Pořád jsem se ještě nedozvěděl odpověď na můj druhý příspěvek.
-
VHS
S tím schématem to bude problém. Nejvíc tomu odpovídá toto
Napětí sem měřil a odpovídá tomu co je ve schématu. Tedy jen do vypnutí.
Při zapnuti do sítě je slyšet něco jak cvaknutí relé a když se to samo vypne tak též.
P.S.
To jsem přehlídl. Sice video nemám z aura, ale dotyčný od kterého to mám potvrdil že jde o zmíněné video.