USB3.0 a WIN7
Moderátor: Moderátoři
USB3.0 a WIN7
http://www.alza.cz/silverstone-ec04-p-u ... 397085.htm
Při každém spuštění počítače musím znova nainstalovat ovladače, jinak je řadič mrtvý. Pokud do něho připojím USB Flash disk, zmizí mi i cdrom mechaniky. Musím znova restartovat počítač abych mechaniky viděl v nabídce tento počítač. Tušíte prosím někdo kde by mohla být chyba? Předem díky za každou radu a pomoc.
- serviceman
serviceman píše:Necpe se USB na stejné písmeno jako má CD mechanika? Oprav link.
HDD mám jako C a D, cdrom jsou E a F a když připojím flash disk tak pokaždé je jako G. Link jsem opravil. Díky za upozornění.
- serviceman
Zkontroluj si na této stránce firmware a rovnou si stáhni poslední driver (2013/01/16).
I když na Amazonu si jeden stěžuje na stejný problém i s nejnovějším driverem a firmwarem.
- serviceman
Já našel pod stromečkem I-TEC PCIe Card 4x USB3.0 SET a má taky divné chování. Při uspání PC a jeho probuzení se porty ztratí. Musím PC restartovat a pak se zase objeví. Ovladač jsou aktuální. Zajímavé je, že při hibernaci to nedělá.
bastlir40 píše:Dal jsem to do ASUS M3N78 PRO. Než jsem řadič koupil, ptal jsem se prodejce zda bude v této desce funkční. Bylo mi řečeno že není problém. Proto jsem řadič koupil.
Tam by to mělo fungovat, já myslel takové ty čipsety VIA atd.
Máš tam DVA porty, zkoušel jsi to v obou dvou ?
Není nějaké nastavení (on/off) v BIOSu ?
Co přerušení ? Nehádá se to s něčím ?
Už je na cestě k prodejci a teď jen přemýšlím, jak jim dám vědět, že chci peníze a ne takový pochybný výrobek.
Tenhle nový čip Renesas uPD720201 je asi nejaký zatrachtilý.
Viz mé poznatky zde:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 7b201a359d
Podotýkám, že problém s probouzením z hibernace na PC s Win7 tam asi ani vypnutí řízení spotřeby nevyřešilo, jak jsem si bláhově myslel.
Ovšem teď si nejsem jist, zda problém s probouzením netrvá i poté, co jsem ovladače Renesas odinstaloval a řadič vyjmul.
To by zas mohla být jiná záležitost (třeba PCI-E řadiče IDE/SATA JMicron JM36x).
Ale jak koukám, na tom hafcově řadiči byl čip VIA VL800.