Kazety Emgeton C-90 LH
Moderátor: Moderátoři
Kazety Emgeton C-90 LH
mám asi 20 nepoužitých kaziet Emgeton C-90 LH, ktoré som kúpil v roku 1989. Neviem už ako vtedy, ale teraz pri hraní vydávajú vŕzgavý zvuk (vrzají), ktorý má mechanickú podstatu. Nepomohli čiastkové výmeny prítlačnej plste, kladiek, ani celého plášťa kazety. Robí to zrejme samotný záznamový materiál.
Pomôže, keď čelo hlavy prejdem (namažem) prstom, potom to pár minút (a keď sa vrátim z rande tak aj dlhšie) hrá bez vŕzgania. Neviete ako sa toho zbaviť? Materiál má pomerne dobré magnetické vlastnosti.
konosuke píše:Opravit se to nedá, leda vyměnit pouzdro kazety
řešil jsem to použitím voskovaného papíru, který byl jako podklad samolepících tapet.
Podle originálních vymezovacích papírků jsem vystřihl stejný tvar.
Před vložením do obalu kazety, je potřeba ty nové vložky prohnout !
Dělal jsem to přes tubu od "celaskonu", průměr asi 35mm.
Je to potřeba udělat bez ostrých přehybů !
Mělo to akorát jenu blbou vlastnost,
ten voskovaný papír byl špatně "průhledný",
takže bylo jen s obtížemi vidět, kolik tam je pásku na středovkách.
mě to dělaly i kazety "Scotch"
- Přílohy
-
20140102_185913u.jpg- pokochejte se !
http://youtu.be/yGarNQtsHBE - (155.09 KiB) Staženo 153 x
-
20140102_185958u.jpg- (169.27 KiB) Staženo 164 x
Etalonem hrůzy byly kazety Basf LH-M I z Tuzexu s těmi security zobáky, pásek měl odpor odvíjení takový že se deck občas vypnul, neutáhl. No, musely se rozmontovat (nebyly lepené nýbrž šroubované) a zobáky odstranit, na chvíli byl pokoj. Ale zvukově dobré, BIAS FINE se kalibroval mírně do plusu. Nejvíc se osvědčily Sony HF z burzy, po pěti balené. Standartní jakost za dostupnou cenu. Jo, koukám na foto že Emgeton LH má okýnko napevno, tak to jsem psal o starších LN s modrou etiketou.
a bylo přes něj alespoň trochu vidět . . .
- Přílohy
-
20140102_195231u.jpg- (78.45 KiB) Staženo 153 x
-
20140102_195150u.jpg- (79.61 KiB) Staženo 155 x
konosuke píše:a možná budem pásky vyrábět ručně, nanášet štětečkem rozemletý krevel rozpuštěný v laku na fólii a pak podélně střihat jak pán Morita po válce.
ale, prd . . .
. . . dneska jsou už na to pořádné mašiny . . .
http://youtu.be/Wq-mULdRqaE