TV Elektronika 404, tranzistor

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ok1hga

#16 Příspěvek od ok1hga »

oravan

#17 Příspěvek od oravan »

presne ten
ok1hga

#18 Příspěvek od ok1hga »

opiš typ té diody, co je s tím tranzistorem spojená a dostaneme se dále . . .

ale stejně mám pocit, že tam ten tranzistor nikdy nebyl . . . chybějí tam dráty.
Navíc, na pravé straně je jiný plech s výstupkem(a dva šroubky zespoda), aby tam držel ten červený chladič . . .
a za tím chladičem je určitě přišroubován nějaký výkonový tranzistor.
Odšroubuj chladič, otoč ho a ten tranďák vyfoť, ale kloudně, aby byl čitelný popis.
Hifista

#19 Příspěvek od Hifista »

Znovu jsem to prohlížel a řekl bych, že pod chladičem vpravo od obrazovky je výkonový tranzistor od zdroje. Ta inkriminovaná část vlevo, by měla obsahovat součástky podle schema z části A9 - tudíž tranzistor KT805AM (který schází), těch pár kondenzátorů a diodu KD 213A.
Je skutečně efektivní tohleto zprovozňovat?
ok1hga

#20 Příspěvek od ok1hga »

Hifista píše:Ta inkriminovaná část vlevo, by měla obsahovat součástky podle schema z části A9 - tudíž tranzistor KT805AM (který schází), těch pár kondenzátorů a diodu KD 213A.

jenže KD213A vypadá jinak . . .
a KT805AM je taky jiný !
Hifista

#21 Příspěvek od Hifista »

A co se ti na tvaru toho tranzistoru nelíbí? Přesně zapadá pod ten přídržný plíšek. Typ diody nám snad tazatel zjistí, ale její vývod, volně na obrázku vlající, určitě směřoval na ten scházející tranzistor KT 805.
oravan

#22 Příspěvek od oravan »

tak ta dioda na lavej strane ta velká je D2425 ale to D je po rusky to neviem napísať na klavese vodiče su tam len ich slabo vidno z obrazku ,ktorý som priložil no a jeden vodič bol pod šrobikom tranzistoru ,ktorý tam chýba ten som dal preč lebo to už niekto sa snažil odfušovat ,či sa oplati zprovoznit taký telkáč ano určite sa oplatí mam celú škálu tych šilelisov ako aj BL100 zatial všetky funkčné len maju malú chybu krásy su vo všetkých pošahané zdroje vadné trafáky
ok1hga

#23 Příspěvek od ok1hga »

oravan píše:tak ta dioda na lavej strane ta velká je D2425 ale to D je po rusky to neviem napísať na klavese

není to spíš dioda "Д242Б" ???
To je zvláštní, "Šílenců" jsem měl hromadu a většina odešla na VN trafo, nebo VN tranzistor.
Ty co jsem opravil, potom umřely na slabou obrazovku.
Ale nikdy jsem neměl problém se síťovýma tráfkama . . .
fredis

#24 Příspěvek od fredis »

Ta dioda je určitě jak píšeš! Nahradit v Šílencovi síťové trafo by snad neměl být problém :wink: . Horší je VN trafo. To je konec.
oravan

#25 Příspěvek od oravan »

ano je to z nej odpisane, ved neni ale nejako to potom nejde vložit do tej škatulky original a kupovat sa mi nechce do to tych zdrojov ale to tak zas nesuri mám taky jeden univerzál na tie telky tak ich z toho púštam
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“