Škrábání staré malby

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

A to buď rád, že máš jako podkladovku čistý vápno - já musel malovat v baráku, kde pod asi 15 vrstvama starejch barev (který šly namočený poměrně dobře oškrábat) bylo na stěně v kuchyni vápno obarvený růžovou anilínovou barvou - a nedalo se to ničím přetřít ani umejt, musel jsem ji odrásat až do omítky mechanicky...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Martin_Fio

#17 Příspěvek od Martin_Fio »

Zdravím, takhle jsem škrábal celý panelákový byt loni vlétě. panely jsem chěl přeštukovat, tak jsem použil na panel sokrat a při tom se projevily zbytečky původní hlinky. Takže vlastně znova. Na smáčení jsem používal postřikovač na stromy a na odsávání vodní vysavač. Nepěkná to práce.
kovar

#18 Příspěvek od kovar »

Když jsem koupil před léty domeček tak jsem řešil něco podobného v chodbě.Omítka byla natřená snad emailem.Taky jsem to chtěl seškrábat ale ničím to nešlo a do omlácení celé chodby se mi opravdu nechtělo.Nebyly tam totiž žádné trhliny a pod.jen jsem to chtěl mít čisté.Použil jsem tedy penetraci.Natřel jsem stěny 2X a pak na to štuk.Vypadá to jako nová omítka a ušetřil jsem dost korunek! :) Ani není vidět kudy jsem sekal elektriku.
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od drabek06 »

Mno jako další mega problém vidím sundávání lepidla z betonový podlahy na který bylo lino . . . To už nejde pryč ani špachtlí ani ničim :roll:
kovar

#20 Příspěvek od kovar »

Snad jedině TOULEN.Ale budeš pěkně namol :D
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“