Kravál z repráků při zapojování
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Když máš plochou šňůru do zásuvky, není to zemní smyčkou a chyba je ve filtraci napájecího napětí zesilovače v těch bedýnkách.
A, jestli bručí, když je konektor "ve vzduchu"?
A vydá lupanec, když ho někam připojíš?
To je přece normální vlastnost, vyplývající z fyzikálních zákonů.
- Artaban001
Mám reproduktory REDSTAR RS206 a můžu s nima manipulovat jak chci a žádný praskot, nebo brum se nekoná (když pominu sotva slyšitelný brum transformátoru)..
Jsou lidé, co nosí celý život vodu v kyblíku a jsou lidé, co postaví potrubí.
Když něco nefunguje tak, jak bych si představoval, snažím se zjistit, proč to tak nefunguje a jak to mohu opravit.
Ano, může to být bráno jako "obcházení přírodních zákonů", já to tak ale nevidím. "Obcházení" zažitých pravd a polopravd je pro mě definice pokroku.
Přesto je jistě mnoho lidí, kteří nejsou se současným stavem spokojeni, přesto to tiše tolerují a hledají důvody, proč to nejde a proč je to vlastně tak "správně".
Něco na pobavení:
Manzelka pece strudl, a pred tím nez ho vlozí na pekác do trouby, tak odrízne oba konce. Manzel se na to dívá a ptá se proc je odrezává. "Takhle jsem se to naucila od maminky," odpoví mu manzelka.Za mesíc jedou navstívit manzelciny rodice, a tam manzel vidí, jak tchýne odrezává konce strudlu. Zeptá se tedy proc. Tchýne mu odpoví: "Protoze mám malej plech!"
Já na to mám jeden jedinej názor - když se nechce, je to horší než když se nemůže - a lidká blbost jest věčná a vše přetrvávající...
A kutilmile - nelituju tě
Jistě, různí výrobci to řeší různě, to řešení je někdy lepší, někdy horší, ale jediný osvědčený způsob, jak omezit rachot při připojování zdroje signálu na vstup zapnutého zesilovače s vxytočenou regulací hlasitosti, bylo oddělení vstupu signálovým trafíčkem na poměrně nízké impedanci. Ta nízká impedance u zvukové karty k dispozici je, trafíčka lze použít oddělovací, která se dávala do televizí s univerzálním napájením pro nahrávání na magnetofon.
Pro bedýnky k PC vyhoví vždy.
...aneb lenost je matkou pokroku...
🤐 Číňan dovnitř narval spínaný zdroj...
Jsou tam sice někde konektory, ale kabel k repru od zesilovače je asi 15 cm dlouhý, připájený a přilepený, takže rozebrat to jednoduše nejde.
Proti zemi (kolík v zásuvce) a vstupu jsem naměřil 87V (měkké, ale je tam).
Odpory jsem zkusil 27k. Proti zemi (signálové) to nemělo žádný efekt.
Ale taková zařízení slušných výrobců mají v návodu napsáno, že se napřed propojí všechny komponenty příslušnými signálovými kabely a teprve pak se jednotlivá zařízení připojí na síť, pokud si výrobce není jistý, že vstupy a výstupy plně zabezpečil proti průrazu rozdílným napětím mezi nepropojenými přístroji. A vlastně si nikdy jistý být nemůže, úplně blbuvzdorné zařízení by totiž přišlo hodně draho.
bacman píše:Odpory jsem zkusil 27k. Proti zemi (signálové) to nemělo žádný efekt.
tomu nerozumím, proč jsi neudělal to co ti radil "Artaban001" ???
Artaban001 píše:Napadá mě, co kdyby jsi dal ty odpůrky (třeba 1KΩ) - jednak snížíš vnitřní odpor a jednak se Ti nebude vyrovnávat náboj..
na to jsi odpověděl:
bacman píše:Příležitostně zkusím odpory, jak navrhuje Artaban
navíc výstupní impedance zvukovky bývá tak nizká, aby to utáhlo i sluchátka.
Mohou to být i desítky ohmů, takže tam dát 1K by nemělo dělat žádný problém. Určitě by šlo zkusit i odpory menší, třeba jen 100Ω.
. . . ale ty jsi tam dal 27K a divíš se že to nemělo vliv ????
Nerozumím ti . . .