Stavy spínačov.
Moderátor: Moderátoři
To meranie by malo zabezpečiť impulz v maxime nevyváženia. Bude to asi zložitejšie, asi nejakým systémom riadenia citlivosti merania.
Vedel by som si predstaviť riadenie merania ručne (citlivosť). Zobrazovalo by sa striedavo v párnej otáčke na začiatku, v nepárnej na konci. Citlivosť merania by sa zmenšovala, až by svietila iba jedna LEDka, alebo opačným postupom zvyšovať citlivosť, až sa zapíše prvá LEDKa.
Konecne som to poskladal ale bohuzial mi to nefunguje. ešte horšie je že nerozumiem presne princípu, ale budem sa pýtať ak môžem. Vychádzajem zo schémy Kombi_72LED__C.png na strane 3.
X1-1,2,3 sú prizemnené 5k. Mal som po ruke.
Ak privediem H na X1-2 musí sa rožnúť jedna led resp IC9 Y0 prepnúť do L. Rozumiem tomuto správne?? Toto sa ale nestane. Ako mám ďalej pokračovať, čo mám ďalej merať?
Vopred Vďaka
V každom stave ak je v registroch HC193 hodnota 0...71 svieti iba jedna LED.
Ak nesvieti nič, bude v registri väčšie číslo.
Po privedení log.1 na piny CLR sa register musí vynulovať, t.j. piny 3/2/6 a 7 musia byť v obidvoch v log.0
Na IC7 a IC8 sa overia výstupy Yx....všade má byť LOG 1 okrem IC7/15(Y0)-tu musí byť LOG.0
Tento signál povolí funkciu IC9...na výstupoch IC9 musí byť iba na Y0 log0 a môže svietiť LED1 ak má pripojené napájanie.
- Přílohy
-
DSC06309.JPG- (148.83 KiB) Staženo 29 x
-
DSC06308.JPG- (151.67 KiB) Staženo 33 x
- Přílohy
-
untitled.pdf- (133.31 KiB) Staženo 35 x
Pri odpočítavaní treba ešte do registra vložiť stav 71 po stave 0.
Nakreslím doplnenie. To som predtým prehliadol.