Jakou vložku do gramšasi bez předzesilovače
Moderátor: Moderátoři
PCman píše:Takže vše je v naprostém pořádku dnes mi přišla vložka Ortofon OMB5E a všechny problémy jsou pryč zvuk je silný, čisté a zvonivé výšky+hutné a dynamické basy.Jen potřebuju seřídit správný přítlak, pokud jsem nastavil podle stupnice na kolečku(NC 470) na 2.5 což jsem si myslel že jsou gramy a antiskating na 0.5 taky podle stupnice(ale podle napnutí pružiny už nižší nejde nastavit) tak mi jehla vyskakuje z ukončovací stopy pro vypnutí a zvednutí raménka.až když jsem nastavil podle stupnice na 3 tak už jehla dojela až do konce.Je mi jasné že každá vložka váží jinak.Potřebuju poradit co váží 2g abych to dovážil přesně.Možná má někdo digitální váhu na šperky a mohl by zde napsat co váží třeba 1g.Kdysi dělal můj děda fotografa a ten si sám míchal vývojky na vahách a měl různé vlastnoručně dělané závaží třeba polovina jedníku(jeden haléř)byl jestli si dobře pamatuju jeden g mohl by někdo tady udělat takovou stupnici z něčeho co máme všichni doma?Děkuji.
Vidím že návod k použití na 470 jsi neviděl, tak ti kousek pošlu na mail.
PCman píše:To máš pravdu dostal se ke mě jen ten gramec a nic k tomu nemám budu ti vděčný pokud mi toho naskenuješ co nejvíce.pokud toho bude moc můžeme se domluvit přes ICQ.Ale v tom návodu bude asi nastavení pro přenosku dodávanou společně s gramofonem což určitě nebyla Ortofon
Radši přes mail, je toho asi 12,5MB v GIF, nastavení pro kdeco.
To vyvážení jsem už asi vyřešil pokud je opravdu ta stupnice na kolečku v g. nastavil jsem přenosku do rovnováhy že neležela ani nešla nahoru nastavil jsem kolečko na nulu a potom jsem otáčel celým kolečkem tak aby se závaží pohybovalo na 2 a nyní už vypínací mechanizmus zabere jehla drží v drážce až dokonce desky.Ještě jeden dotaz kdybych chtěl mít sluchátkový výstup přímo z přenosky tak bych potřeboval nějaký předzesilovač a zesilovač jako předzesilovač by se dal použít nějaký z těch odkazů výše a co dát za něj?Neboje dělá přímo z MM přenosky s výstupem na sluchátka?