Otázka na znalce Felicií

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Máš takjane recht , ale potom to stejně musí ven .
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Však jsem Ti , džordži , přitakal . Cestou musí vést i necesta , potvora . Musím se přiznat na celou hubu , že jsem měl na nějaký takový problém podezření , jenže v letě se to neprojevilo no a dnes se ptá zima , co jsem dělal v letě , no ležel jsem u Dunaje . :D a nyní na mne jdou mrákoty , protože dílnu na auto mám pod holým nebem . Ještě , že ta zima zimou není , což mi vyhovuje . No jo , holka už má nejenom své dny , ale i roky ...
Soemtron

#18 Příspěvek od Soemtron »

TAKJAN píše:Megmet :-))
To snad ne.

Ještě přidám montážní místa, kabel. svazky od strany 35 http://leteckaposta.cz/384626430
Karel99

#19 Příspěvek od Karel99 »

Hele ty PRSKu vem žárovku 21W a přilož ji mezi svorku baterky a kontakt baterky. Blikne a měla by úplně zhasnout pokud bude svítit je něco zapnutý a nehledej spoje na tom silným červeným maj to dobře zamotaný. Může být KO baterka včera jsem měl případ: napětí 12,6V, hustota 100% ale zátěžák NIC. To nemá cenu nabíjet dávaj až 14Kč za kg.
Karel99

#20 Příspěvek od Karel99 »

A pokud je tam zkrat tak ti do tý elektrárny u spolujezdce natekla voda. Stačí vytahat zásuvky nejdou přehodit odšroubovat ten silnej a vysušit. Už jsem to taky dělal a i těch 12V dělalo pěknou elektrolýzu.
Soemtron

#21 Příspěvek od Soemtron »

Tak BOBOBO měl tu "elektrárnu" odpojenou jak píše na začátku.
( A ten panel s relé a pojistkami když byl vlhký bylo mutno rozebrat po vrstvách do poslednáho propoje, jinak ho nikdo nkdo nevysuší. )
Karel99

#22 Příspěvek od Karel99 »

Jo, jo poskládat ty pásky zpět je jako Rubikova kostka. Zlatej Favorit ten měl jen plošňák sice blbě letovanej ale jednoduchej.
varok

#23 Příspěvek od varok »

Co jsme měli feldu my, kterou jsem nedávno prodal, byl to r.v. 97, tak tam to bylo taky tak blbě udělané. Favorit má od akumulátoru plus hrubým kabelem na startér, asi 16mm2. Potom tenším, asi 10mm2 vede od altíku svorka B+ na plus akumulátoru. To je v podstatě dobíjení aku. A zvlášť potom z plus akumulátoru na šroub pojistkového panelu asi taky 10mm2 kabelem. Z toho šroubu potom káblíkem asi 2,5mm2 na spínací skříňku. U té naší feldy a pár co jsem opravoval to je ale jinak. Ta má startér taky zvlášť hrubým kabelem. Z altíku svorky B+ to vede né na plus akumulátoru, ale až na pojistkovku. Ze šroubu pojistkovky jde několik tenších káblíků, asi 2,5mm2. Ty jsou nějakou svorkou rozděleny. Jeden vede na spínačku a dva vedou k plus akumulátoru.
BOBOBO

#24 Příspěvek od BOBOBO »

Tak jsem to v poledním slunci v sobotu rozpitval . Po demontáži airbagu a celé kapsy je pod přídržným páskem schováho hnízdo se svorkou , kde je ta 10ka kabel přerušen a z něj vedou tři další oranžové káble preč . Jedna tak 2,5ka a dvě jedničky . Jelikož se odběr již nekonal-sobotní zázrak , vyschlé auto , tak jsem dále nestříhal , takže nwm , kam ty tři dráty vedou . Pokud nebude dříve problém , tak postupně přestříhám až někdy na jar , už jen pro info . Předpokládám , že nejsilnější vede na spínačku , kam ty další dva netuším . Jak vidíte objevil jsem tam i konektor se zkratem -hned vedle svorky 30-ky a vprostřed kastlíku je konektor připojení airbagu do sítí vozidla . Ještě přikládám náhled elektronické blokace auta po jeho zakoupení před lety . Odpínal jsem starter i přívod napájení do ŘJ . Po zablokování každé cesty zvláštním kanálem, došlo k uzamčení vozidla .
Přílohy
IMG_0388.JPG
(87.21 KiB) Staženo 141 x
IMG_0387.JPG
(126.14 KiB) Staženo 95 x
IMG_0386.JPG
(187.12 KiB) Staženo 103 x
varok

#25 Příspěvek od varok »

Pardon, předtím jsem to asi špatně napsal. To rozdělení toho hrubého káblu je v té světlé olačce? jak jsem psal, jestli ten hrubý kabel asi 10mm2 vede přímo od altíku, tak to rozvětvení je asi že je to ten nejhrubší na spínací skříňku a ty dva tenčí na ten šroub pojistkového panelu. Z toho to teprve až potom vede na + akumulátoru jako dobíjení. Jestli si autí chcete nechat ještě delší dobu, tak bych to předělal ve stylu favorita jako jsem popisoval. Tohle je podle mě nespolehlivé řešení. Už jsem to jednomu chlápkovi taky předělával.
breta1

#26 Příspěvek od breta1 »

Mám nějakou divokou představivost, ale ten obrázek IMG_0386.JPG mi připomíná nějaké sado-maso praktiky (nebo jenom mě?)
kewin
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od kewin »

na img 387 je asi připojeni immobilizeru dle těch kabelu to tak vypada je to takova černá krabička
Přílohy
foto_obr-33687-a.jpg
immo felda
(43.07 KiB) Staženo 115 x
BOBOBO

#28 Příspěvek od BOBOBO »

Ano , je tomu tak .
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“