Tesla SM 260, slaba uroven nahravky praveho kanalu
Moderátor: Moderátoři
- 12marian81
Tesla SM 260, slaba uroven nahravky praveho kanalu
Nanejvýše mohl shořet R1 na desce zdroje, takže žárovky nesvítí.
A v tom úplně nejhorším případě, kdyby to odnesl stabilizátor 7812, by to nehrálo vůbec.
Ta chyba je někde jinde.
- 12marian81
ok1hga píše:a je nahrávka v pravém kanále skutečně slabší, nebo jen rafička ukazuje méně ?
. . . jinak žárovky nijak nesouvisejí pouze s jedním kanálem !
spíš sis tam vyrobil sám, nějakou závadu !
věřím,že nic jiného jsem nedělal pouze vyměnil žárovku.Nahrávka je skutečně na pravý kanál slabší-kontrola na jiném mgf.
- 12marian81
konosuke píše:Hlavy, kladka, vedení pásku...velmi málokdy elektronika. A co pásek v kazetě, nemá zvlněný, vytahaný okraj ? Ale to by spíš poznamenalo levý kanál, bez souvislosti s žárovkou osvětlení měřáku.
Vzal jsem vatovou tyčinku co se pouziva do uší a otřel za chodu pritlačnou kladku.První krát jsem viděl na vatě černou hmotu a hodně,jak kdyby se kladka snad rozpoustela.Když se podívám na chod po setrvačníku,mám dojem,že kladka není rovnoměrná-možná si to jen namlouvám,ale magnetofon ted kolíše jak na otáckách,tak jak kdyby se zvuk stěhoval mezi kanály. Kdysi jsem měl unitru mk235 a tam si pamatuju úplně ojezděnou kladku a tahala pásek do boku a tím ho krčila.Tak snad nemám stejný problém.Je možné tyto případné nerovnosti nějak doštelováním doladit? Taky jsem si všiml,že na desce regulátoru jsou dost teple součástky-nevybavuji si zda odpor nebo co uz
děkuji
- Přílohy
-
SM260-nektere zavady.jpg- (211.11 KiB) Staženo 282 x
-
SM260-odvijeci brzda.jpg- (113.78 KiB) Staženo 213 x
- 12marian81
- 12marian81
konosuke píše:Kladka na výměnu. Při jedné demontáži aparátu rovněž řemínky bych dal nové.
sehnal jsem kladku,sice ne novou,ale je v pořádku.Mám ale jiný problém.Vše funguje jak má,jen po pár minutách,cca 20,magnetofon poklesne na rychlosti,že bych málem tónovou kladku zastavil jen prsty.Po vypnuti přístroje a znovuzapnutí po třeba 5ti minutách je zas vše v pořádku.Předpokládám,že mechanika nemá s rychlostí co dělat ,když vidím setrvačník jak naprázdno jede pomalu.Co se týče regulátoru rychlosti,trimr nemá při té pomalé rychlosti žádný efekt,ale při normální se dá rychlosť jemně dotáhnout-co není potřeba .Takže pokud vidím setrvačík jet pomalu a hlavy nejsou v poloze sepnutém,veřím tomu,že v regulátoru je chyba-třeba se nějaká součástka zahřeje..... děkuji všem ,za strpení ve vyřizování mých dotazů,ale je lepší si nechat poradit,než tápat.