Kdo z vás si kreslí vývojové diagramy ?
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kdo z vás si kreslí vývojové diagramy ?
Když jsem oponoval, že bych místo programování nedělal nic jiného, tak jsem se dozvěděl jen to, že ten vývoják, co v reálu zabere max. 50 řádků v JSA (ASM) kreslí dotyčný člověk asi dvě hodiny v nějakým softu...
Kreslíte si někdo vývojové diagramy příkaz po příkazu ?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
tuhle jsem psal SW do DDS generátoru (bakalářská práce) a program vyšel na 50 A4 8 bodovým písmem v Cčku.
Vedoucí mi vynadal, že musím mít vývoják, tak jsem ho podle programu načmáral vývoják na A4 ..
Popravdě bych se v tom programu za pomoci vývojáku nevyznal. Asi jsem taky amatér ?
Myslím si že pokud je program dobře napsaný a jsou tam komentáře, je naprosto zbytečné lepit nějaký vývoják
Samozřejmě kromě různých poruch, může do řízení vstupovat obsluha (údržba) a vypínat, zapínat různé agregáty v ručním režimu...
Tam to má smysl a velké firmy na tom vydělávají $$
- pocitujlasku
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem, můj soft do minohledu má 32000 řádků (list soubor, co generuje překladač), 20kB kódu. Jeden zásah kolikrát znamená opravu na pěti místech, aby se dodržely všechny souvislosti, kolikrát vyhazuju celý kusy kódu, protože mě napadne jednodušší řešení. Na toto kreslit vývoják ?
Kdysi jsem se snažil nakresli neznámý soft do vývojáku, skončilo to tak, že jsem měl roli do tiskárny půl metru širokou nataženou přes celý obývák a metrový pravítko na skoky v podmínkách...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- monterjirka
Detailní diagram zpravidla nedělám, ale na papír základní strukturu s důležitými body si zpravidla poznamenám.
Nevím kolik je komu let. Já jsem maturoval v roce 1981. A zažil jsem "soutěž v programování", kdy nebyly počítače a tak se soutěžilo v řešení úlohy a její "vývojové zpracování"... A to už bylo o pár let později, kdy jsem se k tomu připletl jako jeden z rozhodčích...
Když si uděláte diagram na program Účetnictví, tak tam dáte taky jen propojení Banka-Pokladna-Odběratelé-Dodavatelé-Sklady-Zaměstnanci-Mzdy-Úřady a nikde tam nedáváte parametry faktury. A o to asi jde, blbému stejně nevysvětlíte celý program s 50 tisíci řádky pro NHIM atd.
Pro opravu se taky hodí blokové schéma a pak podrobné schéma zapojení.
Program jsem si opravil i bez diagramu.
Podruhé jsem kreslil vývojový diagram (opět zbytečně) pro nakrmení programovatelného relé Pulsarr, typ už si nepamatuju, ta mašina s ním teď třídí vločky někde severně od Bombaje, než jsem zjistil, že pro tuto verzi je to blbost, protože se na displeji řadí cívky a kontakty reléové logiky a další přístroje (časovače, vstupní obvody atd), jako bych kreslil schéma rozvaděče s relátky.
Možná, že na něco jsem si ten diagram načmáral, podívám se mezi papíry, třeba zjistím, že tam něco ještě zbylo. Moc toho ale určitě nebude, protože ani tehdy nebylo.
- Přílohy
-
2014-01-28-.jpg- (271.44 KiB) Staženo 108 x
Mimochodem, když je řeč o šablonkách, neměl by někdo nerozlámanou zelenou Bublinu (radiusová šablona) ???
(Takovu tu tenkou, co se tak snadno láme. Ta co je v naší rodině po generace už je asi na čtyři kusy.)
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)