Zkušenosti s nákupy v LIDLu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Jimmi2

#271 Příspěvek od Jimmi2 »

forbidden píše: ...bez možnosti nastavení emisivity úplně k ničemu, obzvlášť na měření součástek...
Mázneš to černou barvou a srovnáš emisivitu na jedničku všude 8-)
Celeron

#272 Příspěvek od Celeron »

Já mám leta Raytec za cca 4000,- a řekl bych že jako porovnávací měřák topí/netopí a chladnější/teplejší to funguje velmi dobře. Absolutní přesnost jsem nezkoumal ale na těle pod svetrem ukazuje 36-36,5 st. v porovnání s doktorákem tedy nekecá. Pokud jsem měřil černej hrnec s vařící vodou, tak to ukazovalo 98-99 st. Ale jak to je se souběhem na cca 300 st. (maximum) to nemám jak vyzkoušet. A ani těch -20 st (minimum) není jak zkusit.
Na měčení v elektronice to moc není. Měrovej úhel je že na 100 cm to měří lívanec průměru 60 cm. No a hned na krytu to měří průměrem 15 mm, takže zaměřit na malou součástku to vlastně nejde.
Jirka
robo

#273 Příspěvek od robo »

Tak jsem si ten infra teplomer koupil. Merim kde co a hraji si. Porovnaval jsem teplotu radiatoru merakem s cidlem a tim laserem. Rozdil asi 8 stupnu. Musim se tomu zitra venovat podrobneji
Celeron

#274 Příspěvek od Celeron »

Rozdílu se nediv. U příložný sondy se nepřiložená část ochlazuje od okolí. U infra zase měříš nejspíš bílej radiátor, akže emisivita rozhodně ne z černý.
A propo, píšou tam, na jakou emisivitu to mají cejchovaný? 1 nebo míň?
Jirka
bu2520

#275 Příspěvek od bu2520 »

moje zkušenost s infra teploměrem je taková, že se vzrůstající vzdáleností od měřené plochy se zvětšuje i měřená plocha a nelze tak přesně měřit ostré přechody. Záleží na použité optice.
Celeron

#276 Příspěvek od Celeron »

Optika tam je obecně mizerná, v metrový vzdálenosti to měří lívanec 60 cm v průměru. Pokud měřená věc menší, ta se měří něco jako průměr teploty v ploše.
Jirka
Jimmi2

#277 Příspěvek od Jimmi2 »

Zkus Robo na ten radiátaor lípnout kus černé lepící pásky a pak to porovnej znova.
konosuke

#278 Příspěvek od konosuke »

Víte co je to za frukty na obrázku z Lidlu ? Liči čínské (Litchi chinensis, Sonnerat, také známe pod jménem dvouslivák lahodný) někdy čínská švestka ale tato je původem z Madagaskaru. Má různé léčebné účinky a vitamíny, vygoglujte si.
Přílohy
litchi.jpg
(70.38 KiB) Staženo 65 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#279 Příspěvek od Habesan »

Liči znám.
Chuť bych přirovnal k zralému hroznovému vínu.

Když jim to na tom Madagaskaru plodí, tak holt jo...
Na zahradě mám Morušovníky, a taky nejsem číňan.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
robo

#280 Příspěvek od robo »

Tak jsem pod sebe nalepil 3 prouzky cerne lepici pasky. Plocha 40mm*45mm. Vzdalenost meridla cca 60mm. Cerna plocha ukazovala asi -0,8 °C nez merena bila plocha. Jak mam rozumet tomu druhemu obrazku. Vzdalenost- velikost mereneho objektu. Nejak nevim, asi mi zamrzly cederomy.
Přílohy
manual2.jpg
(147.45 KiB) Staženo 93 x
manual 1.jpg
(170.21 KiB) Staženo 66 x
Naposledy upravil(a) robo dne 31 led 2014, 15:42, celkem upraveno 1 x.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#281 Příspěvek od forbidden »

Asi jo. :D Vyjadřuje to poměr mezi vzdáleností od předmětu a průměru měřené plochy. Neměří to bodově, ale plošně.
Celeron

#282 Příspěvek od Celeron »

robo píše:Tak jsem pod sebe nalepil 3 prouzky cerne lepici pasky. Plocha 40mm*45mm. Vzdalenost meridla cca 60mm. Cerna plocha ukazovala asi -0,8 °C nez merena bila plocha. Jak mam rozumet tomu druhemu obrazku. Vzdalenost- velikost mereneho objektu. Nejak nevim, asi mi zamrzly cederomy.

Kdyby sis přečet, co jsem napsal před 2 dny, tak bys věděl jak je to se vzdáleností od měřenýho předmětu a plochou, na který se ta teplota měří.:roll:
Jirka
spirit

#283 Příspěvek od spirit »

PavelFF píše:Je to sranda s houbičkami.
Já svou ERS tehdy asi koupil s přednamočenou (ale suchou) houbičkou. Nebo už si tu prvotní obří expanzi nepamatuju.

Žiadna byť nemusela, toto je vzorka ešte original ND ku ERS-50 - "a bez namáčení".
Přílohy
výbava ku ERS-50.JPG
(102.77 KiB) Staženo 70 x
robo

#284 Příspěvek od robo »

Od 24.4. ma být v Lidlu 100W kompresor. Chtěl bych to použít na ofuk prachu z výpočetní techniky a spotřební elektroniky. Da se to k tomu účelu účelu použít ? Nebo je to jen na dofoukání pneumatik. Máte někdo tento kompresor ? Co kvalita. Dík za info.
weed_smoker

#285 Příspěvek od weed_smoker »

konosuke píše:Víte co je to za frukty na obrázku z Lidlu ? Liči čínské (Litchi chinensis, Sonnerat, také známe pod jménem dvouslivák lahodný) někdy čínská švestka ale tato je původem z Madagaskaru. Má různé léčebné účinky a vitamíny, vygoglujte si.

Zkoušel někdo zasadit z toho ty pecky a vyrostlo něco? Sázel jsem asi 10 a všecky jenom shnily.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“